Γωγώ Δελογιάννη: «Όταν ήμουν στον Άλλο Άνθρωπο άρχισα να κλαίω με μαύρο δάκρυ από απελπισία»

Η γνωστή σεφ, Γωγώ Δελογιάννη, μίλησε σε συνέντευξή της για τη συνεισφορά που έκανε ανά διαστήματα στην κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» με ιδρυτή τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Μιλώντας στο «Στούντιο 4» ανέφερε: «υπήρχαν κάποια Χριστούγεννα στον Άλλο Άνθρωπο, κάτω στην κουζίνα, που άρχισα να κλαίω με μαύρο δάκρυ. Είπα ότι «πέρσι κάναμε 500 μερίδες και δεν έφτασαν, φέτος κάναμε 800 μερίδες και δεν έφτασαν και αυτό είναι ένα βαρέλι που δεν έχει πάτο! Τι κάνουμε εδώ;. Έκλαιγα από απελπισία».

Είχα πιάσει τον Κώστα (σ.σ. Πολυχρονόπουλο) και του έλεγα «τι κάνεις εδώ; Πως το κάνεις αυτό;» και εκείνος μου απαντήσουμε πως «1000 ταϊσμένοι είναι καλύτερα από μηδέν». Αλήθεια είναι αυτό. Εκεί διαλύθηκα και σκεφτόμουν «τι κάνουμε εδώ; Μπορούμε;». Τελικά όμως κάτι μπορούμε όλοι μαζί».

«Περίπου 200 – 300 άνθρωποι είχαν την καθημερινή τους σίτιση εκεί αλλά αν πιάσουμε όλες τις δομές στην Αθήνα, είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που τρώνε και έχουν την ανάγκη φαγητού. Πραγματική ανάγκη διαβίωσης » πρόσθεσε, επίσης, η Γωγώ Δελογιάννη στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Ερωτηθείσα για το πώς ένιωσε στο άκουσμα της είδησης, η Γωγώ Δελογιάννη απάντησε ότι είχε ενημερωθεί με γραπτό μήνυμα από τον Κώστα Πολυχρονόπουλο, μια ημέρα πριν  δοθεί στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της έρευνας της ΑΑΔΕ. « Ωστόσο έκτοτε δεν έχουμε ξαναμιλήσει, στέλνω τρόφιμα γιατί συνεχίζει να μαγειρεύει για τους ανθρώπους «, συμπληρώνει.

Συνεχίζοντας η Σεφ τόνισε ότι περιμένει να αποφανθεί η δικαιοσύνη αλλά ότι και να πει η δικαιοσύνη «τώρα η ζημιά στην αλληλεγγύη έχει γίνει».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ