Γιατί απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

Οι εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, απεργούν αύριο διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και προβλέπει μείωση του αριθμού των εργαζομένων στα κανάλια.

Η απεργία αρχίζει στις 05.00 π.μ. της Τρίτης, 6 Σεπτεμβρίου 2022 και θα διαρκέσει έως τις 05.00 π.μ. της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου 2022. Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΣΚΑΙ, MEGA, ALPHA, ANTENNA, STAR, OPEN) καθώς και στις ιστοσελίδες αυτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενώσεως Συντακτών, τα σωματεία των εργαζομένων αντιδρούν «στην επιχειρούμενη φαλκίδευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών μας με την εισαγωγή ρυθμίσεων στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση προς διαβούλευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. ε το άρθρο 29 του νέου σχεδίου νόμου προβλέπεται ότι οι αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, ενώ έλαβαν άδεια υπό την προϋπόθεση να απασχολούν οι ίδιοι, άμεσα, 400 εργαζόμενους, θα καταλήξουν να απασχολούν 240 και θα προσμετρούν τους υπόλοιπους κατά βούληση, αφού 160 εργαζόμενοι, δηλαδή ποσοστό 40%, θα εργάζονται σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και εταιρείες παραγωγής και θα προσμετρώνται στο απασχολούμενο προσωπικό των σταθμών.»

Τα σωματεία των εργαζομένων στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητούν «από την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το άρθρο 29 του νομοσχεδίου και δηλώνουν ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών τους αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα».

Για τη διάταξη που αφορά των αριθμό των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς ρωτήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως είναι σε διαβούλευση και πρόθεση της κυβέρνησης είναι πάντα να δημιουργεί πλαίσιο ώστε να βρίσκουν δουλειά όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ