Γιάννης Μπέζος: Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι στην εκπομπή «Ό,τι αγαπώ»

Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο του ρεμπέτικου τραγουδιού, θα απολαύσουμε στο «Ό,τι αγαπώ» με τον Γιάννη Μπέζο, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 21.00 στο OPEN.

Ο Γιάννης Μπέζος υποδέχεται στο «Ό,τι αγαπώ» τον «ειδικό στο ρεμπέτικο» Θανάση Παπαγεωργίου. Ο εμβληματικός αυτός ηθοποιός, ο σημαντικός θεατράνθρωπος, ο οποίος έχει υπάρξει εργάτης και πρωτοπόρος στο χώρο της τέχνης του θεάτρου, λατρεύει την αλήθεια και τη γνησιότητα αυτών των τραγουδιών. Γνώστης και μεγάλος θαυμαστής του ρεμπέτικου θα μας μυήσει στον αυθεντικό αυτό κόσμο μιας άλλης εποχής.

Μάρκος Βαμβακάρης και Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Παπαϊωάννου και Σπύρος Περιστέρης, Πάνος Τούντας και Απόστολος Χατζηχρήστος είναι μερικοί από τους σπουδαίους δημιουργούς που έχουν την τιμητική τους με τα διαχρονικά κομμάτια τους, να ακούγονται και να μιλούν κατευθείαν στην καρδιά μας. Αυτά τα τραγούδια θα απολαύσουμε στο «Ό,ΤΙ ΑΓΑΠΩ» με την παρέα να μεγαλώνει και τον Γιάννη Μπέζο να υποδέχεται τον διακεκριμένο ζωγράφο και εικαστικό Κωστή Γεωργίου, τους ηθοποιούς Εύα Καμινάρη, Γιωργή Τσουρή, Μαρία Χάνου και τους τραγουδιστές Ζαχαρία Καρούνη, Θοδωρή Μαυρογιώργη και Μυρτώ Καμβυσίδη. Διαφορετικές γενιές, που τους ενώνει η αγάπη για το ρεμπέτικο τραγούδι, γίνονται όλοι μια παρέα και μας χαρίζουν τις δικές τους ερμηνείες στα αξέχαστα αυτά τραγούδια.

Ζαχαρίας Καρούνης, Μυρτώ Καμβυσίδη και Θοδωρής Μαυρογιώργης με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους , σε τραγούδια όπως τα «Σαν βγαίνει ο Χότζας στο τζαμί», « Τα παιδιά της γειτονιάς σου», « Έμαθα πως είσαι μάγκας» βάζουν το δικό τους χρώμα και μας εντυπωσιάζουν με τη γνησιότητα που προσεγγίζουν το ρεμπέτικο.

Οι ηθοποιοί της παρέας αναλαμβάνουν, στη συνέχεια, δράση με τον Γιωργή Τσουρή να αναρωτιέται «Γιατί με ξύπνησες πρωί» και να δηλώνει ότι «Μικρός αρραβωνιάστηκα», με την Εύα Καμινάρη στο «Χαρικλάκι», αλλά και τη Μαρία Χάνου να προειδοποιεί «Θα σου φύγω με καιρό».

Από τα «Καραβοτσακίσματα», στην «Αχάριστη» και από το Άνοιξε – άνοιξε» και το «Μικρός αρραβωνιάστηκα, στο «Μινόρε της αυγής» και το «Χαράματα η ώρα τρεις», απολαμβάνουμε μερικά διαμάντια του ρεμπέτικου, ξεχωριστά και ατσαλάκωτα από το χρόνο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ