Έρωτας Φυγάς: Οι συντελεστές της σειράς σχολιάζουν το πρόωρο τέλος της – «150 άνθρωποι θα μείνουμε χωρίς δουλειά»

Οι πρωταγωνιστές της σειράς «Έρωτας Φυγάς», Πέμη Ζούνη και Σταύρος Ζαλμάς, και ο σκηνοθέτης Βασίλης Τσελεμέγκος, μίλησαν στην εκπομπή «Ακόμα δεν Είδες Τίποτα» για το πρόωρο τέλος της σειράς.

Έρωτας φυγάς: Το παρασκήνιο του πρόωρου τέλους και η επιθυμία του Νίκου Κοκλώνη για τη σειρά

«Στα τόσα χρόνια δουλειάς μου στην τηλεόραση είμαι συλλέκτης εμπειριών. Και τώρα μία σειρά που πάει καλά κόβεται. Είχαμε συνηθίσει παλαιότερα να κόβονται σειρές που δεν πήγαιναν καλά, αλλά πρώτη φορά συμβαίνει να κόβεται σειρά που είναι αγαπητή στο κοινό και κάνει νούμερα. Τι να πεις. Γινόντουσαν κάποιες κουβέντες που μας έκαναν να το υποψιαστούμε. Μετά ήρθε ένα email και μας ανακοινώθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Τα κανάλια έχουν άλλα σχέδια και αλλάζουν τη ρότα τους και αυτό είναι θεμιτό αλλά με αυτή την απόφαση αφήνουν πάνω από 100 ανθρώπους στη μέση της χρονιάς χωρίς δουλειά. Συνεχίζουμε τα γυρίσματα με το ίδιο κέφι. Μας έχει καταβάλλει λίγο αλλά το παλεύουμε. Έχουμε ακόμα 30-40 επεισόδια να γυρίσουμε, ίσως λιγότερα. Υπάρχουν συζητήσεις για να πάει σε άλλο κανάλι αλλά δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω», είπε ο Βασίλης Τσελεμέγκος.

Η Πέμη Ζούνη είπε από την πλευρά της: «Εγώ στην αρχή δεν μίλησα γιατί πάντα προσπαθώ να μαζέψω στοιχεία πρώτα. Η επίσημη ανακοίνωση ήταν πως θα ήθελαν να συνεχίσει αλλά δεν μπορεί ο σταθμός να το στηρίξει οικονομικά. Εμείς, ως πολύ επιτυχημένη σειρά, πιστεύαμε πως θα πάμε μέχρι το καλοκαίρι. Μέχρι τα 100 επεισόδια είχε υπογραφεί. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι πως από εκπομπές του καναλιού και από κάποιες ιστοσελίδες ειπώθηκαν κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να ανασκευαστούν αμέσως.

Είπαν πως η σειρά σταματάει γιατί ο Ζαλμάς και η Ζούνη ήθελαν να φύγουν, κάποιες χυδαιότητες. Αυτό είναι ψευδές και έχουμε ζητήσει να το ανασκευάσουν. Είναι για γέλια αυτό. Υπάρχει μεγάλο κόστος και στους καλλιτέχνες που έχουν αρνηθεί και άλλες δουλειές αλλά και στις οικογένειες όσων ήταν πίσω από τις κάμερες. Αλλά είναι καλυμμένοι σε σχέση με το συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει».

Ο Σταύρος Ζαλμάς, σε ηχογραφημένη δήλωσή του, ανέφερε: «Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει και ξεπερνά τα όρια του σκανδάλου. Επίσημη ενημέρωση από το κανάλι δεν έχουμε, μας έστειλε ένα email η παραγωγή πως θα σταματήσει. Αυτό δημιούργησε και αμηχανία και τρομερή έκπληξη και μεγάλη στεναχώρια. Νομίζω πως όφειλε το κανάλι να δώσει μία πειστική εξήγηση γιατί συνήθως ένα σίριαλ κόβεται όταν δεν πηγαίνει καλά. Είναι αδιανόητο ένα σίριαλ επιτυχημένο που ο κόσμος κάθεται κάθε βράδυ και το παρακολουθεί, να σταματάει».

Κλείνοντας, η Πέμη Ζούνη είπε: «Η τηλεφωνική επικοινωνία (του Σταύρου Ζαλμά με την εκπομπή) έγινε πριν δοθεί η ευθεία και αφοπλιστική εξήγηση ότι δεν μπορούμε να το στηρίξουμε οικονομικά. Ξέρω πως ο ιδιοκτήτης του καναλιού είχε υποσχεθεί πως θα το στηρίξει ο ίδιος και κάπως άλλαξαν τα πράγματα γιατί αλλιώς έπρεπε να μην έχει πάει σε δεύτερη σεζόν. Ξέρω πως έγινε ένα πισωγύρισμα σε αυτό και γι’ αυτό δηλώνει αδυναμία το κανάλι να το στηρίξει.

Για το πρόωρο τέλος της σειράς μίλησε νωρίτερα σήμερα και ο Γεράσιμος Γεννατάς στην εκπομπή «Γεια σου» και τη Μαρία Μπακοδήμου. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα νούμερα τηλεθέασης, αλλά και στους ανθρώπους που θα μείνουν χωρίς δουλειά.
«Είναι πάρα πολύ δυσάρεστο. Έχουμε κάνει μια όμορφη δουλειά. Η τηλεθέαση της σειράς μπορεί να είναι και τέσσερις φορές πάνω από τον μέσο όρο του καναλιού. Πέρα από κάποια mail που λάβαμε εμείς, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση και αν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση είναι λίγο περίεργο. Δεν είναι έντιμο αυτό. Έχουμε στεναχωρηθεί, αλλά για μένα η ενέργεια αυτή τοποθετεί κάπου αλλού, σε μια καινούργια θέση τα πράγματα. Είναι πολύ διαφορετικό το σταματάω μια σειρά που κάνει 5% και σταματάω μια σειρά που κάνει 20%. Να τους χαιρόμαστε τους οικονομικούς λόγους. Έρχεται μια στιγμή που αντιμετωπίζουμε ξανά την αλήθεια που λέει ότι καμία εταιρία δεν νοιάζεται για κανέναν άνθρωπο», είπε αρχικά ο Γεράσιμος Γεννατάς.

Ο Γεράσιμος Γεννατάς πρόσθεσε επίσης: «150 άνθρωποι θα μείνουμε χωρίς δουλειά. Κι εγώ δυσκολεύομαι να βρω δουλειά, γιατί δεν έχω αυτόν τον τρόπο, το μηχανισμό της προβολής, των γνωριμιών…».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ