Έλενα Αθανασοπούλου: Οι νέες δηλώσεις της για τον βιασμό που κατήγγειλε από γνωστό σκηνοθέτη

Για την καταγγελία για βιασμό που έκανε σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη μίλησε η Έλενα Αθανασοπούλου στην κάμερα της εκπομπής του Mega «Τι Λες Τώρα».

“Είμαι η Έλενα Αθανασοπούλου, είμαι 33 ετών και δεν κατήγγειλα, μήνυσα τον Κώστα Κωστόπουλο, στην Εισαγγελία Αθηνών, στις 15 Απριλίου… Γνωριστήκαμε μέσω κοινής παρέας σε κοινωνικό πλαίσιο, το 2009. Κάναμε παρέα επί 1 χρόνο μαζί και με άλλα άτομα… Η γνωριμία μας ήταν κοινωνική, επί έναν χρόνο. Συγκεκριμένα με είχε καλέσει και στη γιορτή μας, που είχε γίνει σε ένα κλαμπ και εκεί γνώρισα τη γυναίκα και τον έναν του γιο”, είπε αρχικά η ηθοποιός και συνέχισε:

“Δύο βδομάδες μετά τη γιορτή μας, δεν θυμάμαι αν με πήρε τηλέφωνο ή αν μου έστειλε μήνυμα, μου πρότεινε να βγούμε όλοι παρέα σε ένα κλαμπ, με παρέα, και αν ήθελα νωρίτερα να δειπνήσουμε οι δυο μας. Είπα ναι γιατί ήταν φίλος μου μέχρι τότε, δεν είχα κάποιο φόβο, ήταν ένας παντρεμένος άνθρωπος, ήμουν μια γυναίκα που έβγαινα με κάποιον. Η σχέση μου ήξερε ότι κάνω παρέα με αυτούς τους καλλιτέχνες, αυτούς τους ανθρώπους του χώρου… Το 2009 τελείωσα τη σχολή μου και τότε γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο”.

Για την επίμαχη βραδιά είπε: “Ήρθε και με πήρε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι μου, φθάσαμε στο μαγαζί, παραγγείλαμε φαγητό, παρήγγειλε ένα μπουκάλι κρασί. Θυμάμαι εκείνη την περίοδο είχαν χωρίσει οι γονείς μου και θυμάμαι ότι συζητούσαμε για τον χωρισμό των γονιών μου, και ότι η μητέρα μου πλέον ζούσε Κρήτη και λέγαμε και για το νησί διάφορα. Τον έβλεπα σαν ένα μεγάλο φίλο μου”.

“Είχαμε πιει, είχε παραγγείλει δεύτερο μπουκάλι κρασί. Απ’ ό,τι θυμάμαι μου γέμιζε το ποτήρι όλη τη νύχτα. Τον έβλεπα σαν τζέντλεμαν, δεν μου είχε δώσει ποτέ δικαίωμα… Εκείνο το βράδυ, ήπιαμε δύο μπουκάλια κρασί, δεν θυμάμαι αν είχαμε πιει τρίτο. Απλά θυμάμαι ότι σε κάποια φάση ένιωσα αρκετά ζαλισμένη. Μου ήρθε μία σκοτοδίνη, δεν ένιωθα καλά και του ζήτησα να φύγουμε γιατί δεν ήμουν καθόλου καλά. Όταν σηκώθηκα η θολούρα και η ζαλάδα μου έγιναν πιο έντονες. Ξεκινήσαμε προς την έξοδο και από εκεί δεν θυμάμαι τίποτα, έχω ένα κενό μνήμης.

Όταν επανήλθε η μνήμη μου, η πρώτη εικόνα είναι καλύτερα να μην το πούμε… Ήμουν στο αυτοκίνητο και ήταν από πάνω μου. Αλλά δεν θέλω να πούμε κάτι άλλο, τουλάχιστον ας μην το πούμε δημόσια. Να μην το πούμε”, είπε, η Έλενα Αθανασοπούλου και πρόσθεσε σχετικά με την απόφασή της να μιλήσει 12 χρόνια μετά: “Εκείνη την περίοδο ήμουν ένα κοριτσάκι, τότε είχα αποφοιτήσει από τη σχολή. Ήταν εν ζωή η γιαγιά μου, πώς θα μάθαινε αυτή η γυναίκα τι μου είχε συμβεί! Είναι δυνατόν. Ήταν αυτός ο λόγος και ο λόγος ήταν ότι φοβόμουν, πέρα από την αγωνία και την ντροπή που αισθανόμουν, ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν αυτός που ήταν και εγώ ήμουν ένα τίποτα.. Βγήκα τώρα να το πω γιατί  κάτι τέτοιο να βγεις να το πεις δημόσια δεν είναι εύκολο. Δεν είναι καθόλου απλό. Αλλά είναι η σωστή οδός γιατί αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν και αυτά τα φαινόμενα πρέπει να τα πολεμήσουμε εμείς, τα θύματα, για να μην ξανασυμβούν… Τα πρώτα χρόνια, φοβόμουν, ήθελα να εισπράττω τρυφερότητα. Έκανα bullying στους άνδρες. Αυτά τα χρόνια τότε ήταν άγρια. Κάποια στιγμή το ξεπέρασα, έκανα και σχέσεις, προχώρησα στη ζωή μου με αυτό θαμμένο μέσα μου. Πέρυσι, με το metoo, οι πληγές μέσα μου άνοιξαν”.

“Από πέρυσι που ξεκίνησε το metoo, περιμένω να ακούσω το όνομά του. Προσπαθώ επί 1,5 χρόνο να καταγγείλω αυτό το πράγμα. Με ό,τι δυνάμεις έχω. Δεν ήταν εύκολο να το καταγγείλω… ήταν πολύ σκληρό. Ό,τι πιο σκληρό έχω ζήσει μέχρι τώρα. Πέρασα από πάρα πολλά στάδια. Αποφάσισα να το καταγγείλω τον Ιανουάριο. Ξαφνικά βρέθηκα με μια πληγή ορθάνοιχτη. Τον πρώτο μήνα πενθούσα γι’ αυτό το μικρό κορίτσι… Βλέπω ένα μικρό κορίτσι που δεν είχε δυνάμεις… ήμουν ένα άλλο πλάσμα. Τώρα είμαι μια άλλη γυναίκα. Ξαφνικά πέρασα στο στάδιο του θυμού. Θέλω την τιμωρία του και σκεφτόμουν πώς θα τον τιμωρήσω”, είπε, μεταξύ άλλων, η Έλενα Αθανασοπούλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ