Ειρήνη Παπά: Η συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου το 1997—Ο “τσολιάς”, το “ανταρτόπαιδο” και οι φάρσες

Την σπουδαία ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, Ειρήνη Παπά, που πέθανε σε ηλικία 96 ετών,  με την μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές, είχε φιλοξενήσει το 1997, ο Νίκος Χατζηνικολάου, στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω”. 

Ήταν η τελευταία εκπομπή του Ενώπιος Ενωπίω, στη σεζόν 1996 – 1997 , όταν η Ειρήνη Παπά δήλωσε ότι «κανείς δεν σε καθιερώνει στο χώρο σου. Μόνον η δουλειά σου». Ήταν μια συνέντευξη από την οποία αναδύθηκε η μεγάλη αγάπη της Ειρήνης Παπά για την Ελλάδα.

«Όταν βγήκα στο θέατρο με καταβρίσανε, με λέγανε τσολιά. Ποτέ δεν έπαιξα την μοιραία γυναίκα. Δεν έτυχε. Αλλά μία Μήδεια δεν την αλλάζεις με οποιοδήποτε έτσι… αλλιώτικο ρόλο.»

«Ο πατέρας μου μου είπε να μην θαυμάζω κανέναν. Ή να εκτιμώ ή να αγαπάω. Μου έλεγε μία είναι η αριστοκρατία, η αριστοκρατία του πνεύματος. Ήταν υπέροχος άνθρωπος».
Πήγαινε κρυφά στη Δραματική Σχολή του Εθνικού, αλλά επειδή ήταν ψηλή δεν κατάλαβαν ότι ήταν ανήλικη και δεν την έδιωξαν, είπε η Ειρήνη Παπά για το ξεκίνημά της. Μίλησε για τις σπουδές της ακόμη και για τις φάρσες που έκανε στους καθηγητές. Γιατί όπως είπε ήταν «ανταρτόπαιδο».

Η εκπομπή προβλήθηκε στις 3 Ιουλίου του 1997 στο MEGA και το υλικό προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Χατζηνικολάου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ