Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Ο “σκανδαλώδης” έρωτας με την Δέσπω Διαμαντίδου λόγω διαφοράς ηλικίας

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ πριν παντρευτεί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία απέκτησε τον μονάκριβο γιο τους Γιάννη, είχε σχέση με μία ακόμη ηθοποιό.

Δεν ήταν άλλη από την Δέσπω Διαμαντίδου. Παρά την διαφορά ηλικίας, το ζευγάρι έζησε έναν μεγάλο έρωτα και μάλιστα ήταν μαζί για σχεδόν 10 χρόνια.

Γνωρίστηκαν το 1955 σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου όταν εκείνος ήταν ακόμα μαθητής στη σχολή και εκείνη πρωταγωνίστρια με μια σπουδαία πορεία. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα, το ίδιο και εκείνη.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, ο ηθοποιός μαγεύτηκε από την ευγενική της φυσιογνωμία και τη γοητεία της και οι δυο τους καθόλου δεν προβληματίστηκαν για τα 18 χρόνια που τους χώριζαν. Μάλιστα, φήμες τους ήθελαν να έχουν παντρευτεί κρυφά, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Η σχέση τους έληξε όταν ο ηθοποιός ερωτεύτηκε την Αλίκη και τελικά της έκανε το 1964 πρόταση γάμου στη σκηνή του θεάτρου «Κεντρικόν», όπου πρωταγωνιστούσαν μαζί στην «Κολόμπ» του Ανούιγ, με την Δέσπω Διαμαντίδου να συμμετέχει στο θίασο.

Το βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από το κανάλι στο YouTube “Χρώμα στο ασπρόμαυρο”.

Οι δύο κοινές φωτογραφίες Παπαμιχαήλ – Διαμαντίδου

Στο επίσημο λογαριασμό του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Instagram, τον οποίο διαχειρίζεται ο γιος του, Γιάννης, δημοσιεύτηκαν δύο φωτογραφίες από την εποχή που ο σπουδαίος ηθοποιός ζούσε έναν παράφορο έρωτα με την αξέχαστη Δέσπω Διαμαντίδου.

Το ζευγάρι θα συνυπάρξει για πρώτη φορά καλλιτεχνικά με τη γυναίκα που θα αλλάξει για πάντα τα δεδομένα, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το 1960 και την ταινία «Μανταλένα», όπου η Διαμαντίδου υποδύεται τη μητέρα του Παπαμιχαήλ, ενώ ένα χρόνο αργότερα, η ίδια θα παίξει τη μητέρα της Βουγιουκλάκη, στην «Αλίκη στο Ναυτικό».

 

Στις 13 φορές που το ζευγάρι θα συνυπάρξει στη θεατρική σκηνή, το 1964 στο σανίδι θα βρεθεί μαζί τους και η Βουγιουκλάκη, στην παράσταση «Κολόμπο». Εκεί ήταν που ο Δημήτρης και η Αλίκη ένιωσαν τον κεραυνοβόλο έρωτα να τους συγκλονίζει και η σχέση εκείνου με τη Δέσπω Διαμαντίδου τελείωσε. Αν και ο Τύπος τότε έγραφε για τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Αλίκης και του Παπαμιχαήλ, όταν το μετέπειτα ζευγάρι γύρισε από τη Ρώμη και τα γυρίσματα της Μοντέρνας Σταχτοπούτας, κάτι φάνηκε να έχει αλλάξει.

Η Δέσπω Διαμαντίδου πάντως αντιμετώπισε με μεγάλη αξιοπρέπεια το τέλος της σχέσης τους, όπως άλλωστε την έζησε κιόλας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τα δημοσιεύματα της εποχής.

Παπαμιχαήλ

 

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Η πρώτη γνωριμία με την Αλίκη και οι ομηρικοί καβγάδες

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είχε μιλήσει σε συνέντευξή του για την πρώτη φορά που συνάντησε την Αλίκη στη σχολή του Εθνικού, τον Οκτώβριο του 1952. Περίμεναν και οι δύο στο φουαγιέ για να δώσουν τις πρώτες τους εξετάσεις. Η αρχική αντιπάθεια όμως κατέληξε σε έναν μεγάλο έρωτα.

«Μου λέει από πού είσαι; Της λέω από τον Πειραιά. Εγώ είχα φύγει κρυφά από τον πατέρα μου. Από τον Πειραιά, με ρώτησε κάπως υποτιμητικά. “Γιατί εσύ που μένεις;” τη ρώτησα. ”Κοντά στον Άγιο Παύλο” μου είπε. Α! Κοντά στα τρένα της είπα».

Δημήτρης και Γιάννης Παπαμιχαήλ

«Ούτε μου έδινε σημασία. Ήμουν εκεί με τα σοσόνια. Ασχημόπαππο ήμουνα; Μικρή ήμουνα; Δεν ξέρω!»,  είχε εκμυστηρευτεί η Αλίκη Βουγιουκλάκη για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την πρώτη τους συνάντηση στην σχολή του Εθνικού, στην συνέντευξη της στο Ενώπιος Ενωπίω και τον Νίκο Χατζηνικολάου το 1993.

«Ξανασυνάντηθηκα με τον Δημήτρη στην “Αστέρω” το 1958. Και θυμάμαι του λέω: “Εσύ πήρες το Άριστα, αλλά εγώ μπαίνω πρώτη στους τίτλους. Σφαχτήκαμε!».

Ο πρώτος καβγάς, όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στην Αλίκη και τον Δημήτρη, έγινε αμέσως μετά τον γάμο τους, στους Δελφούς, στις 18 Ιανουαρίου του 1965.

O Δημήτρης Παπαμιχαήλ είχε πει πολλά χρόνια αργότερα «Ενώπιος Ενωπίω» για τον χωρισμό τους: «Αν η επιτυχία ήταν μικρότερη, αν ήμασταν ένα φυσιολογικό ζευγάρι, θα είχαμε σώσει τον γάμο μας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ