Χαμός στο Twitter με την γκάφα της ΕΡΤ για τον Κόκκινο Στρατό – ΦΩΤΟ

Χαμός έχει γίνει στο Twitter με την γκάφα της ΕΡΤ για το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Άουσβιτς για την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Αναφερόμενος στην απελευθέρωση του στρατοπέδου εξόντωσης, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «75 χρόνια μετά την απελευθέρωση, από τον Ερυθρό Στρατό αυτού του χώρου θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε αυτή την ιερή δέσμευση, να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό το οποίο συνέβη εδώ».

Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιος στη δημόσια τηλεόραση δεν πρόσεξε και αντί για «Ερυθρό Στρατό» έγραψε «Ερυθρό Σταυρό».

Τα σχόλια στο Twitter έπεσαν βροχή τόσο για την αναφορά του Πρωθυπουργού ως “Ερυθρός Στρατός” και όχι “Κόκκινος Στρατός” και άλλοι πρόσεξαν το λάθος του Ερυθρού Σταυρού: Χρήστης γράφει “παιδιά δεν είναι κρασί για να λέτε Ερυθρός. Κόκκινος Στρατός ήταν”.

Άλλος χρήστης γράφει: “σήμερα μάθαμε ότι το Άουσβιτς απελευθερώθηκε από τον Ερυθρό Στρατό. Πρωθυπουργέ ο Κόκκινος Στρατός ήταν. Η ιστορία γράφεται και δεν ξεγράφεται”.

Για την γκάφα της ΕΡΤ στο σούπερ χρήστης γράφει: “Γράφουν ιστορία με όποια γράμματα ξέρουν…Είπε ο πρωθυπουργός “ο Ερυθρός στρατός ελευθέρωσε το Άουσβιτς” (για να μην πει “κόκκινος” και πάθουν οι ακροδεξιοί),το πήραν οι δικοί τους στην ΕΡΤ και το έκαναν “Ερυθρός Σταυρός” Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη χιόνια η μιά και χιόνια η άλλη…”.

Άλλος χρήστης αναφέρει: “Ο Κόκκινος στρατός έγινε από τον πρωθυπουργό Ερυθρός στρατός και από την ΕΡΤ Ερυθρός Σταυρός…”

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.