Αντιπαράθεση Κ. Σπυρόπουλου – Ντ. Γκολεμά

Αντιπαράθεση Κ. Σπυρόπουλου – Ντ. Γκολεμά

Την αντίδραση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης της ΕΡΤ προκάλεσε σχόλιο της Ντέπυς Γκολεμά στην «Realnews». Τι απαντά η δημοσιογράφος. 

Η ανακοίνωση του Κ. Σπυρόπουλου

«Στο φύλλο της εφημερίδας σας με ημερομηνία 27.10.2012 και στη στήλη «μέχρι κεραίας» δημοσιεύεται ρεπορτάζ και σχόλιο της κυρίας Ντέπυ Γκολεμά, το οποίο βρίθει ανακριβειών εις ό,τι με αφορά. Η κυρία Γκολεμά όφειλε να γνωρίζει ως συντάκτης για τα ραδιοτηλεοπτικά, τα εξής:

1) Ότι από το εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, παραιτήθηκα στις 15 Ιουλίου 2012 (σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΕΡΤ στην εφημερίδα Αξία στις 17/9/2012),ενώ στην ΕΡΤ διορίστηκα στις 10 Αυγούστου 2012.

2) Η επιχορήγηση της ΕΡΤ στο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ εγκρίθηκε όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δ.Σ και του Διευθύνοντος Συμβούλου στις 27.04.2012 προκειμένου “να διοργανώσει τρεις σταθμούς σεμιναρίων και έναντι του ποσού αυτού η ΕΡΤ θα απολαμβάνει καθεστώς συμπαραγωγού.”

3) Η επιχορήγηση των 15.000€ εγκρίθηκε αφού προηγουμένως το Φεβρουάριο του 2011, η ΕΡΤ με έγγραφο της προς την υπηρεσία MEDIA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι εγκρίνει το περιεχόμενο και τον προϋπολογισμό (ύψους 78.982€) του προγράμματος και το συγχρηματοδοτεί με 15.000€.

4) Ότι το Ιστορικό Ντοκιμαντέρ δεν είναι εταιρεία παραγωγής, όπως σκόπιμα για τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων γράφει, αλλά Ινστιτούτο παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και μάλιστα, μη κερδοσκοπικό.

5) Κατά συνέπεια “κανείς δεν πωλεί σεμινάρια,” ούτε ο κ. Σπυρόπουλος πληρώνεται 15.000€ κατά έτος. Απλώς η ΕΡΤ με δημόσιες αποφάσεις της ήταν συνδιοργανώτρια των σεμιναρίων προς όφελος των σκηνοθετών και παραγωγών.

6) Ότι είναι απολύτως ψευδές ότι δήθεν ο “ Κ. Σπυρόπουλος είπε στους παραγωγούς ντοκιμαντέρ να μην ελπίζουν γιατί η ΕΡΤ τώρα έχει ξένο πρόγραμμα.” Άλλωστε με αποφάσεις της Γ.Δ. και με εισηγήσεις του Γ.Δ. στο Δ.Σ., από τις 17 Οκτωβρίου 2012 (οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα) ανατέθηκε η παραγωγή ογδόντα (80) ντοκιμαντέρ για την περίοδο 2012-2013 σε Έλληνες παραγωγούς και σκηνοθέτες».

Η απάντηση της Ντέπυς Γκολεμά 

«Κατ΄αρχάς να ευχαριστήσουμε τον κ. Κ. Σπυρόπουλο, που μας ανάρτησε σε όλους τους τοίχους και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Ελπίζω το ίδιο να κάνει και με την απάντησή μας: Πράγματι λίγες μέρες πριν πάει στην ΕΡΤ ο κ. Σπυρόπουλους μεταβίβασε την «doc story» στην κ. Λαμπίδου Θεοχαριστή. 

Το έκανε μόνο όταν σιγούρεψε την ανάληψη της θέσης, μια και το ρεπορτάζ που γνωρίζουμε καλά -για κακή του τύχη- τον ήθελε σε αυτή τη θέση τουλάχιστον ένα μήνα πίσω. Άλλωστε είναι τοις πάσι γνωστό ότι όταν υπήρξε κάποιο κόλλημα, ο ίδιος επισκέφτηκε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και κλαίγοντας τον παρακάλεσε να μην ανακαλέσει. 

Τα δάκρυα δεν μπορεί να τα διαψεύσει τον είδαν πολλοί. Τώρα όσον αφορά την μη κερδοσκοπική εταιρεία «doc story» η ΕΡΤ δια των αρμοδίων διευθύνσεων είχε εισηγηθεί να μην παίρνει τα 15.000 ευρώ διότι ως διοργανώτρια θα μπορούσε η ίδια να τα κάνει και να μη χρειάζεται να πληρωθεί ο κ. Σπυρόπουλος. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. 

Υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ, άλλων συναδέλφων σε παλαιότερο χρόνο για αυτό το θέμα. Την άρνηση δηλαδή του κ. Σπυρόπουλου να αποσύρει την «doc story», προς όφελος της ΕΡΤ. Τέλος όσον αφορά την ανάθεση 80 ντοκιμαντέρ σε Έλληνες παραγωγούς, δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση προς το ΔΣ. Ας μας στείλει τα ονόματα των 80 παραγωγών που πήραν ντοκιμαντέρ να χαρούνε και οι άνθρωποι….»

 

Πηγή: Real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ