Ανάσταση με Dr. Cook

Ανάσταση με Dr. Cook

Το Μ. Σάββατο 4 Μαΐου, ο σεφ Γιάννης Λουκάκος μας εύχεται «Καλή Ανάσταση» με το Dr. Cook κάνοντας τις δικές του προτάσεις για το γιορτινό μας τραπέζι.

Σε αυτό το μάθημα μάς αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για το μαγείρεμα στο φούρνο. Η συγκεκριμένη τεχνική αφορά στο ψήσιμο του φαγητού σε υψηλή θερμοκρασία στο φούρνο, χωρίς την παρουσία κάποιου υγρού.

 

Τρόφιμα κατάλληλα για ψητά είναι:

κρεατικά: κυρίως μεγάλα μαλακά κομμάτια π.χ. αρνί πόδι, μοσχάρι κόντρα, ολόκληρο κοτόπουλο, χοιρινό καρέ

ψαρικά: κυρίως ολόκληρα μεγάλα ψάρια ή φιλέτα

θαλασσινά

λαχανικά: ολόκληρα ή κομμένα

 

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Λουκάκος μαγειρεύει χοιρινό καρέ στο φούρνο, με γλάσο από μέλι και μπαχαρικά και λαχανικά σοτέ.

Οι μαθητές του Dr. Cook χωρίζονται σε δύο ομάδες και αναλαμβάνουν να ετοιμάσουν δύο ακόμη πιάτα: ψητό ρολό από κιμά και πλιγούρι με λιαστές ντομάτες και δυόσμο και, σολομό στο φούρνο με σαλάτα από ψητά παντζάρια, φινόκιο και σάλτσα με μουστάρδα και άνηθο.

Το μάθημα τελειώνει γλυκά με κέικ σοκολάτας με καραμελωμένες μπανάνες, σάλτσα καραμέλας και macademia.

Καλή Ανάσταση με Dr. Cook το Μ. Σάββατο 4 Μαΐου στις 21:15.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ