«Aιώνια Υπόγεια Πόλη»: Μπορείτε να δείτε τη νέα σειρά του Netflix χωρίς να έχετε παρακολουθήσει τα πρίκουελ;

Ανάμεσα στη μεγάλη γκάμα ταινιών και σειρών που προσφέρει το Netflix βρίσκεται πλέον και η «Suburræterna». Αν είστε λάτρης των σειρών με εγκλήματα, πολιτικές ίντριγκες και άφθονη περιπέτεια τότε το «Suburræterna» σίγουρα σας ενδιαφέρει.

5 νέες ταινίες έρχονται στο Netflix – Μην τις χάσετε

Το «Suburræterna», που έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 14 Νοεμβρίου, είναι το σίκουελ της σειράς «Suburra: Blood on Rome», o τρίτος και τελευταίος κύκλος της οποίας ολοκληρώθηκε το 2020. Τα γεγονότα της νέας σειράς βασίστηκαν επίσης στην ταινία του 2015 με τίτλο «Suburra».

Βασισμένη στο μυθιστόρημα που γράφτηκε από τους Carlo Bonini και Giancarlo De Cataldo με τον ίδιο τίτλο (Suburra), η ιστορία διαδραματίζεται στην Ostia, τη διεφθαρμένη πόλη της Ρώμης, όπου μια τοπική εγκληματική οικογένεια, η μαφία, διεφθαρμένοι πολιτικοί και νέα εγκληματικά στοιχεί διεκδικούν κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τι συμβαίνει στο «Suburræterna»;

Ενώ το χάος κυριαρχεί στη Ρώμη, οι καθιερωμένες συμμαχίες κινδυνεύουν καθώς αυξάνονται οι εντάσεις με τις αναδυόμενες εγκληματικές φυλές. Ο κόσμος του Suburra παίρνει μια νέα τροπή.

Πρωταγωνιστούν οι Giacomo Ferrara ως Alberto Anacleti, Filippo Nigro ως Amedeo Cinaglia, Carlotta Antonelli ως Angelica Stale, Federica Sabatini ως Nadia Gravoni, καθώς και Marlon Joubert, Aliosha Massine, Alberto Cracco και πολλοί άλλοι.

Μπορεί να δει τη νέα σειρά κάποιος που δεν έχει δει την προηγούμενη σειρά και την ταινία;

Μπορεί να φαίνεται πως μόνο όσοι έχουν δει την ταινία «Suburra» και τη σειρά που ακολούθησε τα βήματά της, το «Suburra: Blood on Rome» θα απολαύσουν πλήρως το «Suburræterna», αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όποιος είναι φανατικός θαυμαστής των ταινιών και των σειρών δράσης και εγκλήματος θα λατρέψει τη σειρά έτσι κι αλλιώς.

Αν αποφασίσετε να δείτε τη νέα σειρά χωρίς να παρακολουθήσετε την ταινία και την σειρά του 2017, θα πρέπει να είστε λίγο «ανοιχτόμυαλοι» καθώς δεν θα έχετε ιδέα για τα στρατόπεδα των οικογενειών της μαφίας, τις συμμαχίες και τους πολέμους που προηγήθηκαν αλλά και το backstory του κάθε ρόλου. Οι ήρωες των πρίκουελ θα μπορούσαν να είναι οι κακοί αυτής της σειράς και δεν υπάρχει τρόπος να κατανοήσετε πλήρως τον κάθε χαρακτήρα. Επομένως, το καλύτερο που έχετε να κάνετε θα ήταν να παρακολουθήσετε τους πολέμους των συμμοριών και να αξιολογήσετε πόσο απολαμβάνετε την ερμηνεία κάθε ηθοποιού εκείνη τη στιγμή ή πόσο σας «γεμίζει» κινηματογραφικά αυτό που βλέπετε.

Σύμφωνα με κριτικές θεατών που είδαν τη νέα σειρά χωρίς να έχουν παρακολουθήσει τα πρικουελ, η «Suburraeterna» στέκεται σαν ξεχωριστή ιστορία αλλά ανέφεραν επίσης πως κατά τη διάρκεια της προβολής των επεισοδίων ένιωθαν ότι τους έλειπαν λεπτομέρειες και γνώσεις για την πλοκή γεγονός που απέδωσαν στους σεναριογράφους. Όπως έγραψαν διάφοροι θεατές στο διαδίκτυο, οι σεναριογράφοι έπρεπε να σκεφτούν ότι η απόσταση έξι ετών ανάμεσα στο προηγούμενο κεφάλαιο της ιστορίας και στο new entry του Netflix ενδεχομένως να σημαίνει πως θα υπάρχει και νέο κοινό που θα συντονιστεί για να παρακολουθήσει.

Άλλο μέρος του κοινού βέβαια χαρακτήρισε ως «πλεονέκτημα» το γεγονός πως δεν είχε δει τα πρίκουελ καθώς μπόρεσε να αμφιταλαντευτεί και να στηρίξει εξίσου και τις δύο πλευρές που βρίσκονται σε πόλεμο ενώ αν γνώριζε τις ιστορίες από την ταινία του 2015, η μία πλευρά θα είχε περισσότερη υποστήριξη από την άλλη και η διασκέδαση θα ήταν λιγότερη.

Συμπέρασμα

Το να δείτε το «Suburræterna» ως κάποιος που δεν έχει δει τα πρίκουελ ίσως είναι μια απίστευτη εμπειρία αλλά σε περίπτωση που το επιθυμείτε μπορείτε πριν παρακολουθήσετε τη νέα σειρά να απολαύσετε την προηγούμενη σειρά και την ταινία για να έχετε πλήρη εικόνα αυτού του συγκλονιστικού σύμπαντος.

Πηγή: FOXreport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ