MasterChef τελικός: Αυτά είναι τα απαιτητικά πιάτα του Τζέισον Άθερτον που θα κρίνουν τον νικητή

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα ο μεγάλος τελικός του MasterChef 5. Η Μαργαρίτα και ο Διονύσης έχουν ολοκληρώσει τέσσερις διαφορετικές δοκιμασίες, χωρίς ωστόσο να έχει κριθεί ακόμα τίποτα. Η πέμπτη και τελευταία δοκιμασία, με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι δύο φιναλίστ, είναι χωρίς αμφιβολία η πιο απαιτητική, καθώς ο τελευταίος guest chef του φετινού MasterChef είναι ο “σεφ των σεφ”, Τζέισον Άθερτον, ο οποίος έχει ετοιμάσει τα πιάτα αντιγραφής για τον μεγάλο τελικό.

Ο Τζέισον Άθερτον δημιούργησε για τους φιναλίστ του φετινού τελικού τρία πιάτα υψηλής γαστρονομίας.

Ορεκτικό: Χτένια, συμπυκνωμένο αγγούρι και γρανίτα χαλεπένιοΤο πρώτο πιάτο αποτελεί ένα ορεκτικό με χτένια, σχεδόν σε μορφή σεβίτσε, μαριναρισμένα σε ιαπωνική σάλτσα wasabi. To γευστικό πιάτο είναι γαρνιρισμένο με τραγανό ραπανάκι, τζελ λεμονιού και λάδι από αφυδατωμένες ελιές και σχοινόπρασο. Το πιάτο συνοδεύεται με γρανίτα αγγουριού και πιπεριά jalapeno.

Κυρίως πιάτο: Ψητή σέλα κουνελιού, parma ζαμπόν, με μορχέλες, κολοκύθι και τρούφαTo κυρίως πιάτο έχει ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, ενώ φαίνεται αρκετά απαιτητικό λόγω των πολλών διαφορετικών στοιχείων του. Ο Βρετανός chef ετοίμασε μία ψητή σέλα κουνελιού, parma ζαμπόν, με μορχέλες, κολοκύθι και τρούφα. Συνοδεύεται με ζυμαρικά με λιαστή ντομάτα.

Γλυκό: Μαρέγκα βατόμουρο

Όσο για το γλυκό, η εμφάνισή του δε μαρτυρά πολλά για τη γεύση του. Ο Jason Atherton το χαρακτήρισε ως «τακτοποιημένη ακαταστασία», καθώς πρόκειται για μια πολύ λεπτή μαρέγκα με σάλτσα από κόκκινα φρούτα, σορμπέ, μους και χτυπημένη κρέμα βανίλια. Το στήσιμο του πιάτου ίσως δυσκολέψει τους παίκτες, αφού ο guest chef είπε πως πρέπει να προσέξουν να μην… καταρρεύσει!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ