ΕΡΤ: Αλλαγές στον ενημερωτικό τομέα – Ποια πρόσωπα εντάσσονται

Ολοκληρώνονται οι αλλαγές στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ με προσθήκη δομών και προσώπων. Έμφαση θα δοθεί στη δημοσιογραφική έρευνα, με τη συγκρότηση – βάσει του νέου προγράμματος – γραφείου ερευνών.

Σε αυτό αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής η Σταυρούλα Χριστοφιλέα, ενώ θα το αποτελούν πρόσωπα με εμπειρία σε εκπομπές έρευνας, όπως η Μαριλένα Κατσιμή και ο Πιέρρος Τζανετάκος (Ιστορικοί Περίπατοι) και συνολικά περίπου δέκα δημοσιογράφοι.

Η ομάδα θα αναλάβει νέα εβδομαδιαία εκπομπή έρευνας που θα λέγεται «ΕΡΤ ιστορίες», θα έχει σπονδυλωτή μορφή, θα παρουσιάζει εκτενή ερευνητικά ρεπορτάζ και τα γυρίσματα ξεκινούν τις επόμενες ημέρες.

Μαζί με τη νέα εκπομπή, επιστρέφει η εκπομπή του Πάνου Χαρίτου «Road» η οποία πήρε «πράσινο φως» από το Δ.Σ.

Επίσης, στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου της ΕΡΤ1 θα ενταχθεί και δεύτερο ενημερωτικό μαγκαζίνο. Η ζώνη από τις 10:00 έως τις 12:00 ενεργοποιείται εκ νέου ενώ στην παρουσίαση επιστρέφει το δίδυμο Χρήστος Παγώνης και Νίνα Κασιμάτη.

Παράλληλα, νέα πρόσωπα ενισχύουν το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ. Αρχισυντάκτες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων ανέλαβαν ο Τάσος Ζορμπάς και η Ελένη Πετροπούλου, ενώ η Κλειώ Νικολάου (πρώην ΣΚΑΪ) ήρθε στο Ραδιομέγαρο για τις διεθνείς ειδήσεις, ο Δημήτρης Γκάτσιος ( πρώην One) εντάχθηκε στο πολιτικό ρεπορτάζ και η Μαρία Σιώζου στο οικονομικό.

Πηγή: Real Life

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ