«Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση: «Εννέα χρόνια μετά, οι δύο 11χρονοι πρωταγωνιστές ζουν το όνειρο τους»

Η 4η εκπομπή «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, στις 6:00 το απόγευμα στην ΕΡΤ1, με θέμα «Εννέα χρόνια μετά, οι δύο 11χρονοι πρωταγωνιστές ζουν το όνειρο τους».

Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και ένα άλλο στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης πριν εννέα χρόνια, μου έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσω και να σας παρουσιάσω τότε «δύο εντεκάχρονους πρωταγωνιστές».Ο Χρυσοβαλάντης ήταν ο μοναδικός μαθητής στο ελληνικό μειονοτικό σχολείο της Χαλκηδόνας. Αισθανόταν «βασιλιάς», όπως μου έλεγε κι ας μην υπήρχε ούτε ένα παιδάκι για να παίξει μαζί του στα διαλείμματα. Χάρη σε εκείνον όμως, το σχολείο παρέμενε ανοικτό και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έγινε θέμα στο BBC και στις τουρκικές εφημερίδες. Μετά την προβολή της εκπομπής μας, πολύς κόσμος προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί του και να τον βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε. Το όνειρο του ήταν να σπουδάσει γιατρός στην Ελλάδα και να καταφέρει κάποια στιγμή να επισκεφθεί την Αθήνα και ειδικά τη Νέα Σμύρνη.

Στον Άγιο Νικόλαο, είχα συναντήσει τον 11χρονο Μάνο Τσαγκαράκη, τον μικρό πρωταγωνιστή της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς «Το Νησί», ο οποίος με τον αυθορμητισμό του αλλά και τις υποκριτικές του ικανότητες, κατάφερε να γίνει «πρωταγωνιστής στις καρδιές μας».Εννέα χρόνια μετά, βοηθήσαμε τον Χρυσοβαλάντη να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να επισκεφθεί τη Νέα Σμύρνη. Ο Βαλάντης Μιχαηλίδης και ο Μάνος Τσαγκαράκης συναντιούνται πρώτη φορά σε έναν χώρο που σημαίνει πολλά και για τους δύο, στο γήπεδο του Ολυμπιακού και μας συστήνονται ξανά. Μιλούν για όσα μεσολάβησαν από την προηγούμενη συνάντηση μας μέχρι σήμερα, για τις αλλαγές που έζησαν, τα όνειρα τους και τους στόχους που πρόκειται να κατακτήσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ