Νίκος Χατζηνικολάου: Ο κ. Σόιμπλε αντί να μας κουνάει το δάχτυλο, να κάνει την αυτοκριτική του – BINTEO

“Ο κ. Σόιμπλε δεν μπορεί να συγκρατηθεί, δεν αντιλαμβάνεται ότι κάθε παρέμβασή του πριν από εκλογές ωφελεί τον αντίθετο από αυτόν υπέρ του οποίου ο ίδιος ομιλεί” ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, σχολιάζοντας την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη δυνατότητα χρεοκοπίας κρατών εντός της ευρωζώνης. 

“Όσο κι αν είναι ένα πρόσωπο που έχει συνδεθεί με ό,τι πιο άσχημο υπήρξε από ευρωπαϊκής πλευράς σε σχέση με την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, η πρότασή του να μπορούν να χρεοκοπούν οι ευρωπαικές χώρες εντός ευρωζώνης είναι σωστή. Είναι πρόταση η οποία προέρχεται από την εμπειρία την ελληνική, από το ελληνικό δράμα στο οποίο αυτοί μας οδήγησαν” ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου και πρόσθεσε:

“Ο κ. Σόιμπλε λοιπόν αντί να μας κουνάει το δάχτυλο για το τι πρέπει να κάνουμε και τι δεν πρέπει να κάνουμε μετά τις εκλογές, είναι καλύτερα να κάνει την αυτοκριτική του γιατί ήταν εκ των πρώτων που έβαλαν το ΔΝΤ στην Ευρώπη και εκ των πρώτων που μιλούσαν και εξακολουθούν να μιλούν- και να δυσκολεύουν- κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.   Επομένως ας παραδεχθεί ότι αυτή η ορθή πρόταση που έκανε σήμερα είναι η απόδειξη της λανθασμένης πολιτικής που ακολούθησε σε σχέση με την Ελλάδα”. 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ