1993: Ο Δημήτρης Τσοβόλας στον Νίκο Χατζηνικολάου – Η αποκάλυψη για τη μεγαλύτερη πικρία που ένιωσε

Ο Δημήτρης Τσοβόλας είχε παραχωρήσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο “Ενώπιος Ενωπίω” και τον Νίκο Χατζηνικολάου στις 7 Δεκεμβρίου 1993, όπου είχε αποκαλύψει τη στιγμή που ένιωσε τη μεγαλύτερη πικρία και απογοήτευση στη διάρκεια της πολιτικής διαδρομής του.

“Ένιωσα τη μεγαλύτερη πίκρα το βράδυ του Ιουλίου του 1989 όταν στη Βουλή άκουσα να διαβάζεται το όνομά μου στη μηνυτήρια ας την πούμε αναφορά που κατέθεσε η ΝΔ για την υπόθεση σκανδάλου Κοσκωτά γιατί εγώ δεν είχα καμία ανάμιξη και γιατί δεν περίμενα ποτέ ότι μπορoύσε να είμαι κάποτε κατηγορούμενος” εκμυστηρεύτηκε και πρόσθεσε: “Δεν το περίμενα, δεν είχα πληροφορίες από το παρασκήνιο, γιατί δεν λειτουργώ ποτέ στο παρασκήνιο. Άλλωστε, όταν το άκουσα αυτό, ξαφνιάστηκα τόσο πολύ που ωρυόμουν πράγματι και θυμάμαι συναδέλφους που έρχονταν να με καθησυχάσουν, γιατί απευθυνόμενος και στην παράταξη της Αριστεράς και της Νέας Δημοκρατίας πράγματι εξεστόμισα βαρύτατες φράσεις αφού ήξερα ότι δεν είχα κάνει οτιδήποτε και ήθελαν να με χτυπήσουν ηθικά και πολιτικά”.

Επίσης, είπε ότι “ίσως ήταν το μοναδικό βράδυ της ζωής μου ή έστω από τα λίγα που δεν μπόρεσα να κοιμηθώ γιατί η αδικία και η ανεντιμότητα ήταν εκείνα που δεν με άφηναν να ησυχάσω”.

Η συνέντευξη προβλήθηκε στις 7/12/1993 από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και το υλικό προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας είχε παραχωρήσει και δεύτερη συνέντευξη στο “Ενώπιος Ενωπίω” και τον Νίκο Χατζηνικολάου στις 5  Μαρτίου 1998.

Με αφορμή την έντονη συζήτηση και τον διαξιφισμό ανάμεσα σε δύο φοιτητές της Παντείου και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Δημήτρης Τσοβόλας είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι αναπτύσσονται στο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία έντονες κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες που θα αποτελέσουν τη βάση για αντιπαράθεση μέσα “σ’ αυτήν τη λαίλαπα” όπως είχε πει και είχε αναφερθεί και στην ενασχόληση των νέων με την πολιτική.

Ακολούθως είχε μιλήσει για την περιπέτεια που είχε αντιμετωπίσει με την υγεία του, λέγοντας “νιώθεις την ανάγκη να γίνεις περισσότερο ανθρώπινος, μετράς τους φίλυος, την απήχησή σου, την αγάπη του κόσμου”.

“Όταν αποφασίσεις να μπεις στην πολιτική και να κάνεις ρήξεις και όχι να ακολουθήσεις την πεπατημένη, έχει μέσα στο σκεπτικό σου και το ενδεχόμενο και η υγεία να κλονιστεί γιατί αντιμετωπίζεις εμπόδια που σου δημιουργούν άγχος, ένταση και αυτό στην υγεία έχει τα αποτελέσματά του τα αρνητικά” είχε τονίσει. “Απ’ ό,τι μου είπαν οι γιατροί ξεκίνησε αυτή η ιστορία πριν από 8-10 χρόνια που συμπίπτει χρονικά με εκείνη την περίοδο της έντασης. Το ευτύχημα για ένα ήταν ότι δεν υπήρξε έμφραγμα” είχε επισημάνει.

Η συνέντευξη προβλήθηκε στις 05/03/1998 από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και το υλικό προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ