Ζωή Λάσκαρη: Γεννήθηκε σαν σήμερα – Το αφιέρωμα της Finos Film

Η Ζωή Λάσκαρη γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 12 Δεκεμβρίου του 1944. Ήταν μία από τις σημαντικότερες και πιο εμπορικές ηθοποιούς της γενιάς της, με μεγάλες επιτυχίες στον κινηματογράφο και το θέατρο. Πέθανε στις 18 Αυγούστου του 2017, από καρδιακή ανακοπή.

Γεννήθηκε ως Ζωή Κουρούκλη και άλλαξε το επίθετό της, όταν ξεκίνησε την καριέρα της, για να μην την συγχέουν με την πρώτη της ξαδέλφη Ζωή Κουρούκλη που τότε ήταν γνωστή τραγουδίστρια. Μάλιστα το επίθετο “Λάσκαρη” το είχε επιλέξει ο Γιάννης Δαλιανίδης.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», σε ηλικία μόλις 15 ετών. Έγινε ευρέως γνωστή πρωταγωνιστώντας στην επιτυχημένη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Ο Κατήφορος» το 1961. Συνεργάστηκε με σπουδαίους ηθοποιούς, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Νίκος Κούρκουλος και ο Αλέκος Αλεξανδράκης.

Υπήρξε παντρεμένη με τον Πέτρο Κουτουμάνο από το 1967 έως το 1971 και απέκτησαν μαζί ένα παιδί την Μάρθα Κουτουμάνου. Το 1976 παντρεύτηκε τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη την Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου.

Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων της, η Finos Film δημιούργησε ένα αφιερωματικό βίντεο το οποίο και ανέβασε στα προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη λεζάντα του βίντεο, η Finos Film έγραψε: ««Νιώθω πως έκανα τα πράγματα που ήθελα. Ποτέ δεν παρασύρθηκα από τις απαιτήσεις του κοινού. Έκανα ρόλους που λάτρεψα, που σεβάστηκα, που κόπιασα και βασανίστηκα πολύ μαζί τους». Η Ζωή Λάσκαρη γεννήθηκε σαν σήμερα το 1944 και την θυμόμαστε μέσα από τις ταινίες «Νόμος 4000», «Ιστορία μιας Ζωής» και «Ίλιγγος»».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ