Χλιαρή η πρεμιέρα του «Jobs»

Χλιαρή η πρεμιέρα του «Jobs»

Χλιαρή ήταν η πρεμιέρα της ταινίας «Jobs» με τον Ashton Kutcher στις ΗΠΑ, η οποία άνοιξε τα ταμεία με 6,7 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Η εταιρεία, Open Road Films, ήλπιζε ότι ο στόχος των 8 – 9 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν εφικτός, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε.

Μικτή ήταν, βέβαια, και η αποδοχή της ταινίας από τους κριτικούς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν έμειναν ικανοποιημένη από την απόδοση του Ashton Kutcher και την γενικότερη παραγωγή.

Στην ιστοσελίδα Rotten Tomatoes, για παράδειγμα, η ταινία έχει βαθμολογηθεί με 25/100. Αξίζει να αναφέρουμε ότι δύο πρώην υπάλληλοι της Apple, Daniel Kottke και Bill Fernandez, σε συνέντευξή τους υποστηρίζουν ότι η ταινία περιέχει αρκετές ανακρίβειες.

Η ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Σεπτεμβρίου, καλύπτει την περίοδο 1971 – 2000, δηλαδή περίπου την ίδια περίοδο που κάλυπτε και το Pirates of Silicon Valley, και τη «θητεία» του Steve Jobs σε Apple, Pixar και NeXT.

Παραγωγός είναι ο Mark Hulme και εκτός από τον Ashton Kutcher στον πρωταγωνιστικό ρόλο συμμετέχουν, επίσης, οι Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas, J.K. Simmons, και Matthew Modine.

Να σημειώσουμε ότι η ταινία «Jobs» δεν βασίζεται στην επίσημη βιογραφία που έγραψε ο Walter Isaacson για τον ηγέτη της Apple. Μια δεύτερη ταινία είναι προγραμματισμένη και βασίζεται πάνω στο βιβλίο αυτό με τον Aaron Sorkin να έχει αναλάβει την τηλεοπτική του μεταφορά.

H εν λόγω ταινία θα αποτελείται από τρεις 30-λεπτες σκηνές που θα διαδραματίζονται σε πραγματικό χρόνο.

ΠΗΓΗ: macuser.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ