Τζόνι Ντεπ: Αντιμέτωπη με δίωξη για ψευδορκία η Άμπερ Χερντ

Στο στόχαστρο των Αρχών ενδέχεται να βρεθεί η Άμπερ Χερντ, καθώς η ηθοποιός παραδέχθηκε ότι δεν έδωσε σε φιλανθρωπικό σκοπό τα 3,5 εκατ. δολάρια από τον διακανονισμό του διαζυγίου με τον Τζόνι Ντεπ, παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε ορκιστεί ότι το είχε κάνει.

Μετά το διαζύγιο του Ντεπ από τη Χερντ, η ηθοποιός είπε ότι θα έδινε τα 7 εκατ. δολάρια που πήρε από τον διακανονισμό σε δύο φιλανθρωπικούς σκοπούς, στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες και στην Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες. Ωστόσο, η Άμπερ Χερντ, καταθέτοντας τη Δευτέρα κατά την εκδίκαση της αγωγής του Ντεπ, είπε ότι δεν έχει δώσει ακόμα ολόκληρο το ποσό της δωρεάς “επειδή ο Τζόνι μου έκανε αγωγή για 50 εκατ. δολάρια τον Μάρτιο του 2019”.

Η Χερντ είχε υποστηρίξει αρκετές φορές, ακόμη και σε ένορκη κατάθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο στη Βρετανία, ότι είχε δώσει το ποσό όπως όφειλε. Η δικηγόρος του Ντεπ, Καμίλ Βάσκεζ, υποστήριξε ότι η ηθοποιός είχε τα χρήματα αρκετούς μήνες πριν από την κατάθεση αγωγής εκ μέρους του Τζόνι Ντεπ και παρ’ όλα αυτά εκείνη δεν έδωσε τα χρήματα αν και το είχε υποσχεθεί. Η αποκάλυψη οδήγησε σε κατηγορίες ότι η Χερντ παραπλάνησε το κοινό όταν μιλούσε για τις δωρεές σε talk show και ότι μπορεί να είπε ψέματα υπό όρκο.

Ο νομικός Σον Κόλφιλντ, συνεταίρος σε νομική εταιρεία, είπε στη MailOnline ότι η Χερντ μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ψευδορκία στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς η “παραπλάνηση του δικαστηρίου πληγώνει το σύστημα δικαιοσύνης στον πυρήνα του”.

Απαντώντας στο ερώτημα αν θεωρεί πως η αστυνομία θα ερευνήσει τους ισχυρισμούς, επεσήμανε: “Ναι, έτσι πιστεύω, αν και οι δωρεές μπορεί να μην είναι το κεντρικό θέμα στην υπόθεση, η ψευδορκία είναι η μόνη μεγάλη απειλή και πληγή στον πυρήνα του δικαστικού μας συστήματος. Επομένως η αστυνομία μπορεί να κληθεί να ερευνήσει την υπόθεση για να δείξει ότι οποιοδήποτε μέλος του κοινού λέει ψέματα στο δικαστήριο, μπορεί να διωχθεί για ψευδορκία”.

Πηγή φωτό: AP

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.