Τριάντα μεγάλα τραγούδια του Burt Bacharach σε playlist για το enikos.gr

Ο Burt Bacharach είναι πραγματικά ένας αξεπέραστος Αμερικανός πιανίστας, συνθέτης και παραγωγός, που έγραψε μιά πλειάδα από εκπληκτικά τραγούδια, που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, τραγουδήθηκαν από πολλούς καλλιτέχνες και έμειναν διαχρονικά στην ιστορία της μουσικής!

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Γεννήθηκε το 1928 στο Kansas City του Missouri, που σημαίνει ότι σήμερα είναι 94 ετών. Η δεύτερη σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Angie Dickinson και η τρίτη η στιχουργός Carole Bayer Sager. Κινήθηκε συνθετικά στα είδη μουσικής easy listening, lounge και οrchestral pop, παρόλα αυτά τα κομμάτια του διασκευάστηκαν και σε άλλα είδη μουσικής.

Τις περισσότερες επιτυχίες του τις έγραψε με τον συνεργάτη του στιχουργό Hal David, κατά τις δεκαετίες από του ’50 έως και του ’80. Έχει κερδίσει έξι βραβεία Grammy και τρία Oscar. Τα κομμάτια του έχουν ηχογραφηθεί από περισσότερους από 1.000 καλλιτέχνες, ενώ 73 εξ αυτών μπήκαν στο αμερικάνικο Top 40 και 52 στο βρετανικό.

Παρακάτω θα βρείτε ένα playlist που ετοιμάσαμε στο Spotify για τους αναγνώστες και τους φίλους του enikos.gr. Περιλαμβάνει 30 από τα μεγάλα τραγούδια του Burt Bacharach σε ερμηνείες και εκτελέσεις από γνωστούς καλλιτέχνες, όπως οι: Perry Como, Bryan Ferry, Dusty Springfield, Carpenters, Frank Sinatra, Olivia Newton-John, Dionne Warwick, Aretha Franklin, Tom Jones, Joss Stone, Diana Krall, Neil Diamond, Elvis Presley, Dean Martin, Christopher Cross, Patti LaBelle και άλλους. Καλή ακρόαση!

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική). twitter:@IosifAvramoglou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ