Το κούρεμα “πεταλούδα” είναι από τα μεγαλύτερα trends του καλοκαιριού

Τα κουρέματα με φιλάρισμα είναι ο ορισμός του cool girl. Αυτά τα επιμελώς ατημέλητα, κοφτά στρώματα στα μαλλιά που αποδίδουν ένα edgy στυλ αλλά συγχρόνως δίνουν μία άλλη διάσταση στο hair look είναι εδώ για να μείνουν.

Η ιδέα του butterfly κουρέματος, είναι ότι συνδυάζει ένα κοντύτερο κούρεμα στην κορυφή, με κοντά, πλούσια μαλλιά και chin layers που πλαισιώνουν το πρόσωπο, αλλά και πιο ανάλαφρα φιλαρίσματα στο κάτω μήκος των μαλλιών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Ουσιαστικά, ο συνδυασμός των διάφορων layers, με κύρια έμφαση στο πάνω μέρος, κάνει το τελικό hair look να θυμίζει φτερά πεταλούδας. Είναι μια ανανεωμένη εκδοχή του hairstyle της “Rachel” από τα Φιλαράκια και του κλασικού layering look των 90’s που όλοι αγαπάμε.

Το κούρεμα αυτό έχει ως βάση του μία μακριά curtain φράντζα, και μερικά ελαφρώς ασύνδετα layers που φτάνουν μέχρι το σαγόνι. Αυτό που το κάνει, ωστόσο, μαγικό, είναι η ευελιξία του, μιας και όσες από εμάς σκεφτόμαστε να κόψουμε τα μαλλιά μας πιο κοντά, χωρίς όμως να χάσουμε αρκετό μήκος, το butterfly haircut δημιουργεί την τέλεια ψευδαίσθηση. “Είναι ιδανικό για όσες θέλουν τα μαλλιά τους να φαίνονται πιο πυκνά και γεμάτα”, λένε οι ειδικοί.

Για να χτενίσετε αυτό το κούρεμα, θα χρειαστείτε ένα υψηλής ποιότητας texturizing σπρέι ή ένα προϊόν όγκου. Το σπρέι βοηθάει ώστε να διαμορφώσετε τα μαλλιά σας όπως σας αρέσουν και να δώσετε κράτημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης ένα dry shampoo.

Χωρίς να χρειαστεί να κάνετε αρκετά στα μαλλιά σας, το κούρεμα αυτό μπορεί να σας δώσει σχήμα, μήκος, άποψη και στυλ, και αυτός είναι από τούς λόγους που όσες το δοκιμάζουν είναι στη συνέχεια φανατικές θαυμάστριες. Και όπως αναπτύσσονται οι τάσεις σήμερα, με το hashtag #butterflycut να γίνετε viral στο TikTok, περιμένουμε αυτό το haircut να γίνει must have όλο το καλοκαίρι.

@novablonde Butterfly cut tutorial (round layers, face frame, curtain bangs) #blondespecialist #hairstylistsoftiktok #hairtok #butterflycut ♬ Still Don’t Know My Name – Labrinth

Πηγή: InStyle 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ