Chart Show: Το “Από ‘δω η γυναίκα μου” και ο Ανδρέας Παπανδρέου

Ο Λευτέρης Πανταζής στο χθεσινό Chart Show αποκάλυψε στην Δέσποινα Βανδή μια ιστορία για το τραγούδι “Από ‘δω η γυναίκα μου” και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Στο επεισόδιο που προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου παρουσιάστηκαν τα 30 τραγούδια που οι στίχοι τους έγιναν ατάκες και σλόγκαν. Είτε γιατί υιοθετήθηκαν στην καθημερινή «γλώσσα», είτε γιατί γράφτηκαν σαν συνθήματα σε τοίχους, υπάρχουν τραγούδια με στίχους που ο κόσμος έχει κρατήσει στη μνήμη του σαν συνθήματα και μέσα στα χρόνια παραμένουν δυνατά, ηχηρά, επίκαιρα.

“Το από δω η γυναίκα μου και από δω το αίσθημά μου νομιμοποιεί κατά κάποιο τρόπο τους άνδρες… Αν το έλεγε αυτό καμία γυναίκα καταλαβαίνετε τι θα της έσουρναν” είπε αρχικά η παρουσιάστρια του σόου.

Ο Λευτέρης Πανταζής απάντησε ότι “θυμάμαι εκείνη την εποχή όταν έβγαλα το τραγούδι όλα τα θέατρα το είχαν σαν σκετς. Ο Μουστάκας, ο Χάρρυ Κλυνν, ο Ψάλτης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου… Γινόταν χαμός!”.

“Σε ένα άλλο θέατρο λεγόταν το έργο “Το ‘πε, το ‘πε ο παπαγάλος”. Ο δίσκος αυτός έκανε τεράστια επιτυχία” πρόσθεσε.

“Μάλιστα τότε γράφτηκε στις εφημερίδες την εποχή που είχε βγει τότε πρωθυπουργός της χώρας ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν σαν να διέψευσε όλον τον κόσμο. Λέει παιδιά και εγώ το έχω πάθει, από εδώ η Μιμή και από εδώ η Μαργαρίτα. Έτσι είχαν γράψει οι εφημερίδες. Είχε πάντως αγάπη μεγάλη” σχολίασε αμέσως μετά ο τραγουδιστής.

“Η καρδιά δεν έχει μυαλό. Ότι και να σκεφτόμαστε εμείς όταν θα έρθει η στιγμή που θα σου έρθει η κατραπακιά, δεν ξέρεις τι κάνεις” τόνισε.

Οι στίχοι του τραγουδιού “Από ‘δω η γυναίκα μου” του Λευτέρη Πανταζή

Από δω η γυναίκα μου
Κι από δω το αίσθημά μου.
Μια και συναντηθήκατε τυχαία και οι δυο
Και λέτε ότι παίζω σε διπλό ταμπλό:
Δεν είναι έτσι, θα σας εξηγήσω,
Άστε με πρώτα τυπικά να σας συστήσω.
Από δω η γυναίκα μου
Κι από δω το αίσθημά μου.
Σας αγαπάω και τις δυο
Κι αν είναι αμάρτημα αυτό,
Δικάστε την καρδιά μου.
Ορκίζομαι δεν ήθελα να παίξω με καμία.
Το ξέρω, είμαι ένοχος, μα δεν ζητώ πολλά.
Πέστε μου, όμως, τι μπορώ να κάνω
Γιατί δε θέλω καμιά σας να πικράνω.
Από δω η γυναίκα μου
Κι από δω το αίσθημά μου.
Σας αγαπάω και τις δυο
Κι αν είναι αμάρτημα αυτό,
Δικάστε την καρδιά μου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ