Το αγοράκι της φωτογραφίας είναι γνωστός Έλληνας κωμικός ηθοποιός – Μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;

Το σγουρομάλλικο αγοράκι της φωτογραφίας είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος Έλληνας κωμικός ηθοποιός.

Της Ελένης Φλισκουνάκη 

Καταφέρατε να τον αναγνωρίσετε;

Στην φωτογραφία  βλέπουμε τον Μάρκο Σεφερλή στην παιδική του ηλικία!

Ποιος είναι ο Μάρκος Σεφερλής

Ο Μάρκος Σεφερλής γεννήθηκε στην Κόρινθο στις 8 Σεπτεμβρίου του 1968, όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας το λύκειο μετακόμισε στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στην ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Μαίρη Βογιατζή – Τράγκα.

Τα παιδικά χρόνια και η απώλεια του αδελφού του

Ο Μάρκος Σεφερλής είναι το τέταρτο και μικρότερο παιδί της οικογένειάς του. Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή του Τάσου Ιορδανίδη, είχε εξομολογηθεί: «Είμαι ένα παιδί από μια φτωχή οικογένεια που δούλευαν οι γονείς, μέρα νύχτα, για να μας μεγαλώσουν. Εγώ είμαι το τέταρτο παιδί, ο Μάρκος που βγήκε στη θέση ενός άλλου Μάρκου που είχαν και έχασε τη ζωή του σε ηλικία τριών ετών από ένα δυστύχημα».

Στη συνέχεια είχε εξηγήσει: «Τότε ο πατέρας μου ζήτησε από τον Θεό να του φέρει έναν ίδιο (σ.σ. γιο). Και έφερε εμένα! Μου έδωσαν το όνομα του, πήρα πολλή αγάπη από τους γονείς μου όπως και τα αδέλφια μου. Εγώ όμως, επειδή αντικατέστησα στην ουσία και τον άλλο Μάρκο, πήρα πάρα πολλή αγάπη.Βέβαια χαίρομαι γιατί στον πόνο τον μεγάλο που είχαν, τον οποίο δεν ξέρω ακόμα αν τον έχει ξεπεράσει η μάνα μου που είναι στη ζωή, ήρθα εγώ που τους έκανα να χαμογελάσουν και τους έκανα περήφανους».

Ο λαοφιλής ηθοποιός είχε δώσει και μία κοινή συνέντευξη με την μητέρα του, Χαρίκλεια, στην εκπομπή της Βάσως Λασκαράκη.

Η μητέρα του Μάρκου Σεφερλή, κατά την διάρκεια της συνέντευξης, είχε αναφέρει πως: «Χάθηκε ένα παιδάκι μας σε ηλικία 3 ετών. Πήγε ο άντρας μου στα εικονίσματα και λέει: “θα μου δώσεις έναν ίδιο αλλιώς δεν θα μείνει τίποτα εδώ μέσα”. Ήταν και εκείνος Μάρκος. Μετά έμεινα έγκυος, έκανα τον Μάρκο και βάλαμε το όνομα του».

Ο Μάρκος Σεφερλής είχε πει: «Εγώ δεν το ήξερα αυτό μέχρι κάποια ηλικία, δεν το ήξερα. Όχι, δεν μου το είχαν πει ούτε και θα μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Απλά μεγαλώνοντας θεωρώ ότι ίσως έχω διπλή χάρη. Δηλαδή όλο αυτό που μου έχει δώσει ο Θεός και όλο αυτό που εκπέμπω και που βγάζω, νομίζω ότι κουβαλάω και εκείνο που είχε ο άλλος ο Μάρκος και προφανώς περίμεναν από εκείνον. Δεν ξέρω».

Ακόμα ο ηθοποιός είχε σημειώσει: «Νομίζω όμως ότι τώρα, έτσι όπως έχουν περάσει τα χρόνια και έχω κάνει αυτά που έχω κάνει και έχω πάρει αυτό το χάρισμα από τον Θεό – όπως το λέω εγώ – να κάνω τον κόσμο να γελάει, είναι διπλή η χάρη.

Η σχέση μου με τον Θεό ήταν πάντα η ίδια. Πίστευα στον Θεό. Πάντα, ακόμα και τώρα, κάνω τον σταυρό μου πριν ξεκινήσω οτιδήποτε και πιστεύω σε αυτή την ανώτερη δύναμη».

Η σπουδαία καριέρα στο θέατρο

Ο Μάρκος Σεφερλής έχει μία μακροχρόνια πορεία στον χώρο της υποκριτικής. Μάλιστα η καριέρα του στο θέατρο είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη, με μία μεγάλη μερίδα του κόσμου να παρακολουθεί φανατικά τις παραστάσεις του, οι οποίες είναι κυρίως επιθεωρήσεις.

Επίσης έχει συνεργαστεί με μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα στον χώρο της τέχνης στην Ελλάδα, όπως ο Θανάσης Βέγγος και ο Κώστας Βουτσάς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετά χρόνια έχει την ευθύνη όλων των παραστάσεών του.

Ο γνωστός ηθοποιός έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο το 1997, συμμετέχοντας στην παράσταση «Σουίτα γενεθλίων».

Μεταξύ άλλων έχει πρωταγωνιστήσει στις παραστάσεις: «Mourlen Rouge», «Ο Μάγος του Ροζ»,  «Allou Fun Mark», «Τρώει story 30 χρόνια τώρα», «Ο Μπαχαλόγατος», «Η Μεγάλη του γέλιου σχολή», «Στη φωλιά  του κούκλου»  και «Ζητείται σεφ της κωμωδίας». 

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου το 2021, ο Μάρκος Σεφερλής είχε πει: «Είμαι γύρω στα 30 χρόνια στο χώρο, έχω κάνει πάνω από 50 παραστάσεις στο σύνολο».

Σχετικά με τις ατάκες που εφευρίσκει για τις παραστάσεις του, ο ηθοποιός είχε τονίσει: «Δεν σκέφτομαι ποτέ ότι θα στερέψω από ιδέες και ότι πρέπει να κρατάω backup για την επόμενη χρονιά».

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, ο Μάρκος Σεφερλής είχε δηλώσει: «Οι γονείς μου δεν πίστευαν ότι θα γίνω ηθοποιός. Μου έλεγαν αποκλείεται να επιβιώσεις σε αυτόν τον χώρο και να κάνεις καριέρα. Τους δικαίωσα ευτυχώς. 

Δηλαδή τώρα η μητέρα μου  – γιατί ο πατέρας μου δεν ζει – κυκλοφορεί στον δρόμο και της λένε τα καλύτερα για μένα. Αισθάνεται υπερήφανη για μένα. Είναι ό,τι καλύτερο. 

Κάνω χιούμορ, αλλά δεν παύω να είμαι άνθρωπος. Συγκινούμαι γενικά, δεν ντρέπομαι να κλάψω αν μου έρθει. Γενικά είμαι πολύ αληθινός γι’ αυτό και κόσμος μ’ αγαπάει όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρει πως ό,τι αισθάνομαι το λέω και το δείχνω. Δεν κρύβομαι, δεν μετανιώνω».

Το κοινό έχει απολαύσει τον Μάρκο Σεφερλή και στην τηλεόραση. Ανάμεσα σε άλλα, ο ηθοποιός έχει παρουσιάσει μαζί με την Έλενα Τσαβαλιά την πρωινή ψυχαγωγική  εκπομπή του Mega, καθώς και το τηλεπαιχνίδι  «5×5» στον Ant1.

Φέτος παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι «Η Μαμά Μου Μαγειρεύει Καλύτερα από τη Δική Σου» στον ΣΚΑΪ.

Ο γάμος με την Έλενα Τσαβαλιά και ο γιος τους

Ο Μάρκος Σεφερλής είναι παντρεμένος από το 2009 με την ηθοποιό Έλενα Τσαβαλιά και μαζί έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον Χάρη. 

Στην συνέντευξή του στην εκπομπή του Τάσου Ιορδανίδη, ο Μάρκος Σεφερλής είχε μιλήσει για την Έλενα Τσαβαλιά. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός είχε αναφέρει: «Με την Έλενα είμαστε μαζί 22 χρόνια. Γνωριστήκαμε σε μία παράσταση και ήμασταν κι οι δύο παντρεμένοι.

Αφού παίξαμε μαζί, υπήρχε μία συμπάθεια. Εγώ δεν την ήθελα γιατί είχε δυνατή, διαπεραστική φωνή. Πού να ήξερα τι θα συμβεί. Είχε τρεις άλλες προτάσεις που χάλασαν και τελικά ήρθε στην δουλειά αυτή. Ξεκινήσαμε τις πρόβες, υπήρχε συμπάθεια και γελούσε μαζί μου. 

Ήμασταν και οι δύο σε άλλο γάμο. Χωρίσαμε. Δεν υπήρχε μεταξύ τίποτα ερωτικό. Μία συμπάθεια. Και αφού χωρίσαμε κι οι δύο αρχίσαμε να κάνουμε παρέα».

«Αυτή η σχέση από φιλική κατέληξε σε ερωτική. Χτίστηκε σε γερές βάσεις. Δεν την είδα στον δρόμο και είπα πω ωραία γυναίκα. Μετά ερωτευτήκαμε και ζήσαμε τα πρώτα μας χρόνια πολύ έντονα», είχε συνεχίσει.

Η παιδική φωτογραφία

Την παιδική του φωτογραφία την είχε ανεβάσει ο ίδιος ο Μάρκος Σεφερλής στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2023.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ