Τάσος Χαλκιάς: Δεν ξέρω κανέναν από τους παλιούς, που να είχε παραβατική συμπεριφορά

Ο Τάσος Χαλκιάς ήταν καλεσμένος στο The 2night Show και με αφορμή τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος, μίλησε για το αν ίσχυε κάτι αντίστοιχο και για παλιότερους σκηνοθέτες ή ηθοποιούς.

«Έχω γνωρίσει όλους τους παλιούς, μεγάλους και σπουδαίους σκηνοθέτες, από τον Αλέξη Μινωτή, τον Αλέξη Σολωμό μέχρι τον Σωκράτη Καραντινό, τον Δημήτρη Ροντήρη κ.ά. Τον γνώρισα αλλά δεν δούλεψα με τον Κουν. Δεν ξέρω κανέναν από αυτούς να έχει προβεί σε τέτοια παραβατική κατάσταση, που να ήταν αξιοτιμώρητη. Μέσα σε μια δουλειά μπορούν να συμβούν βρισίδια και τσακωμοί, στην αντίληψή μου δεν έχει πέσει χειροδικία» είπε ο Τάσος Χαλκιάς.

«Στον Μινωτή, αν δεν του άρεσε κάποιος, απλά τον παρατούσε και δεν ασχολούνταν. Εγώ πάντως στους παλιούς δεν γνώρισα τέτοιους ανθρώπους. Αντίθετα, όταν η ειδικότητα του σκηνοθέτη πήρε επάνω της μια αρχηγία… Το θέατρο για εμένα δεν είναι ο σκηνοθέτης, είναι ο ηθοποιός. Το θέατρο δεν χρειάζεται σκηνοθέτη. Αν διαβάσεις καλά το έργο και κατανοήσεις τον λόγο σου δεν χρειάζεσαι κανέναν σκηνοθέτη. Ηθοποιούς χρειάζεται το θέατρο. Η παντοκρατορία και παντοδυναμία του σκηνοθέτη με βρίσκει εντελώς αδιάφορο. Κανείς δεν μπορεί να παίξει τον Άμλετ αν δεν μπορεί ότι και να του πει ο σκηνοθέτης» κατέληξε ο Τάσος Χαλκιάς.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.