Τα μουσικά βραβεία Soul Train μετακομίζουν στο Apollo Theater του Χάρλεμ

Τα μουσικά βραβεία Soul Train είναι ένας θεσμός στην Αμερική που κρατάει 34 χρόνια! Τα βραβεία βασίστηκαν στο δημοφιλέστατο τηλεοπτικό σώου “Soul Train”, που εμπνεύστηκε και παρουσίαζε ο περίφημος Don Cornelius, πρωτοβγήκε στην τηλεόραση των ΗΠΑ στις 2 Οκτωβρίου του 1971. Οπότε φέτος συμπληρώνονται και 50 χρόνια από εκείνη την πρεμιέρα. Το τελευταίο επεισόδιο μεταδόθηκε το 2006. Ηταν το μακροβιότερο μουσικό πρόγραμμα που μεταδιδόταν σε όλες τις πολιτείες, στην ιστορία της τηλεόρασης. Και βέβαια ανέδειξαν όλα τα μεγάλα ονόματα και τα πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα της soul μουσικής, του R&B και του hip hop.
Του Ιωσήφ Αβράμογλου
Η διενέργεια της τελετής των Soul Train Awards ελάμβανε χώρα σε θέατρα του Λος Αντζελες τα χρόνια μεταξύ 1987-2007, της Ατλάντα την περίοδο 2009-11 και του Λας Βέγκας μεταξύ 2012-19. Φέτος για πρώτη φορά η τελετή απονομής θα γίνει στην Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο θρυλικό μουσικό θέατρο “Apollo” του Χάρλεμ.
Το “Apollo” ήταν από πάντα ένα κέντρο της κουλτούρας και της δημιουργικότητας των Αφροαμερικανών τόσο στο Χάρλεμ όσο και για ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.
Εκεί είναι όπου το 1963 ο James Brown είχε ηχογραφήσει το εκπληκτικό πρώτο του live άλμπουμ με τίτλο “Live at the Apollo”, που είναι ένας από τους πιό βασικούς και κλασικούς δίσκους για κάθε δισκοθήκη.
Η τηλεοπτική μετάδοση των “2021 Soul Train Awards” θα πραγματοποιηθεί μέσω του δικτύου BET, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ