Τα μεγάλα τραγούδια του Cole Porter σε playlist για το enikos.gr

O Cole Porter ήταν ένας εξαιρετικά σημαντικός συνθέτης που γεννήθηκε το 1891 και πέθανε το 1964. Τα περισσότερα από τα τραγούδια που έγραψε τα χαρακτηρίζουν ως “standards” της αμερικάνικης δισκογραφίας, πολλά από τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο Broadway και στον κινηματογράφο. Είχε γεννηθεί σε πλούσια οικογένεια της Indiana και ακολούθησε την ευχή του παππού του που τον παρότρυνε να ακολουθήσει μουσική καριέρα. Πήρε κλασικές σπουδές στη μουσική αλλά τον τράβηξε ιδιαιτέρως το μουσικό θέατρο. Ο Porter εκτός από τη μουσική έγραφε και τους στίχους στα τραγούδια του. Το 1937 είχε ένα ατύχημα, έπεσε από ένα άλογο και έμεινε ανάπηρος και σε συνεχή πόνο, παρόλα αυτά συνέχισε να εργάζεται και να δημιουργεί.
Του Ιωσήφ Αβράμογλου
Παρακάτω θα βρείτε ένα playlist που ετοιμάσαμε στο Spotify για τους αναγνώστες και τους φίλους του enikos.gr. Περιλαμβάνει 17 από τα μεγάλα τραγούδια του Cole Porter σε ερμηνείες και εκτελέσεις από γνωστούς καλλιτέχνες, όπως οι: Tony Bennett, Lady Gaga, Shirley Bassey, Ella Fitzerald, Frank Sinatra, Fred Astaire, Bing Crosby, Sarah Vaughan, Dinah Washington, Eartha Kitt, Seal, Diana Krall, Elton John, Iggy Pop, Barbra Streisand και άλλους. Καλή ακρόαση!

 

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ