Συναντήθηκαν ποτέ ο Elvis Presley και η Marilyn Monroe;

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Οι φίλοι της μουσικής και του κινηματογράφου πάντα έφτιαχναν ρομαντικά σενάρια ότι τα δύο μεγαλύτερα sex symbols του 20ου αιώνα, θα είχαν κάποια γνωριμία ή και σχέση μεταξύ τους. Πολλοί θεωρούν ότι αν οι δρόμοι τους είχαν διασταυρωθεί στα τέλη της δεκαετίας του ’50 με αρχές του ’60, θα είχε αναπτυχθεί ένας μεγάλος έρωτας…! Μάλλον όμως όχι…

Τα δύο είδωλα πράγματι συναντήθηκαν μία φορά. Ήταν Ιούνιος του 1960, τότε που η 34χρονη Marilyn Monroe ήταν πάνω που έπαιρνε διαζύγιο από τον σύζυγό της Arthur Miller. Ετυχε μιά μέρα να βρίσκεται στο ίδιο στούντιο του Hollywood, όπου ο βασιλιάς του rock & roll, ο Elvis Presley, μόλις είχε επιστρέψει τον Μάρτιο από την στρατιωτική του θητεία και γύριζε την ταινία “G.I. Blues”.Μαζί του ήταν ο κολλητός του, που γνωρίστηκαν στον στρατό και δεξί του χέρι, ο Joe Esposito*, ο οποίος θυμάται το περιστατικό της συνάντησης: “Βρισκόμασταν με τον Elvis στα Paramount Studios και περπατούσαμε προς τα καμαρίνια. Η Marilyn ερχόταν από την απέναντι πλευρά, οπότε δεν γινόταν να μην συναντηθούμε. Υπήρξε μεταξύ τους μία μικρή φιλική συνομιλία, που κράτησε περίπου τρία λεπτά και ο Elvis της έδωσε μιά ευγενική αγκαλιά. Αυτό ήταν όλο!”.

Η πραγματικότητα είναι ότι θα ήταν ιδιαιτέρως απίθανο να συνέβαινε κάτι μεταξύ τους. Ο Elvis ήταν τότε 25 ετών και προτιμούσε τις νεώτερες κοπέλες. Μόλις είχε αφήσει πίσω στην Γερμανία όπου υπηρετούσε την 14χρονη Priscilla Beaulieu, την οποία αργότερα παντρεύτηκε και είχε γυρίσει στο προηγούμενο κορίτσι του, την 22 ετών Anita Wood. Επιπλέον, όσο βρισκόταν στο Hollywood για τα γυρίσματα, είχε αρχίσει να βλέπει μιά άλλη 14χρονη, την Sandy Ferra.

Αντιθέτως, η Marilyn ήταν εννέα χρόνια μεγαλύτερή του και προτιμούσε τους πιό ώριμους άντρες, όπως οι δύο πρώην σύζυγοί της, ο Arthur Miller και ο Joe DiMaggio.

Οπότε οι φαντασιώσεις των φανς για ένα αμόρε μεταξύ της Marilyn Monroe και του Elvis Presley, δεν θα είχε ποτέ την πιθανότητα να συμβεί πραγματικά.

Η ειρωνεία της τύχης είναι όμως ότι εκείνη τη χρονιά η Marilyn Monroe πρωταγωνίστησε στην ταινία “Let’s Make Love”, όπου σε κάποια φάση εμφανίζεται κάποιος που υποδύεται τον Elvis Presley στο τραγούδι “Specialization” (μπορείτε να το δείτε στο βίντεο παρακάτω). Αυτή ήταν η μοναδική φορά που οι φανς είδαν την Marilyn και τον (σωσία του) Elvis μαζί…!

* Ο υπογράφων είχε την τύχη να γνωρίσει πολύ αργότερα τον Joe Esposito στο ξενοδοχείο Wynn του Las Vegas και να λάβει από τα χέρια του υπογεγραμμένο το βιβλίο που είχε εκδώσει με τις εμπειρίες και την ζωή που έζησε δίπλα στον Elvis.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ