Συγκλονίζει η Βασιλική Τρουφάκου με την αποκάλυψη για την περιπέτεια της υγείας της – «Είχα λίτρα αίμα στην κοιλιά μου»

Με αφορμή τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά του Alpha «Ο Γιατρός», η Βασιλική Τρουφάκου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό «OK!»

H γοητευτική ηθοποιός μίλησε από καρδιάς για τη στιγμή που βρέθηκε η ίδια με αντικρουόμενες ιατρικές υποδείξεις σε ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στο παρελθόν.

  • Θα μπορούσες να έχεις ακολουθήσει την καριέρα του γιατρού;

«Ναι, πιστεύω ότι θα μου άρεσε. Μου φαίνεται συναρπαστική η Ιατρική. Γενικά με συναρπάζουν οι επιστήμες, από την Ιατρική μέχρι την Ισπανική Φιλολογία, όλες».

  • Σπούδαζες στο Πολυτεχνείο πριν μπεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

«Ακριβώς. Έδωσα Πανελλήνιες, πέρασα στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, μετά μπήκα στη Δραματική και ύστερα από λίγα χρόνια το ξανάπιασα το Πολυτεχνείο και αποφοίτησα. Ήμουν καλή στις θετικές επιστήμες, μου αρέσουν οι σπουδές».

  • Με αφορμή την καθημερινότητα των γιατρών και των ασθενών, όπως καταγράφεται στην επιτυχημένη σειρά του Alpha, σου έχει τύχει να βρεθείς αντιμέτωπη με αντικρουόμενες ιατρικές υποδείξεις;

«Ναι, μου έχει συμβεί να βρίσκομαι απέναντι σε ένα τέτοιο δίλημμα. Είχα μια εσωτερική αιμορραγία, κάτι συνηθισμένο, που κανονικά θα περνούσε μόνο του, αλλά τελικά έπρεπε να κάνω επέμβαση. Οι απόψεις διίσταντο: ο ένας γιατρός έλεγε «πρέπει να το κάνεις με ανοιχτή εγχείρηση», ο άλλος πρότεινε λαπαροσκοπικά. Παρά το γεγονός ότι είμαι γενικά ψύχραιμη, τρόμαξα πολύ. Θυμάμαι να λέω στη μαμά μου: «Θα τα καταφέρω, μαμά;». Η κατάσταση χειροτέρευε, έπεφτε ο αιματοκρίτης μου, από 38 είχε πάει 26, είχα λίτρα αίμα στην κοιλιά μου. Οπότε πήραμε την απόφαση να το κάνουμε λαπαροσκοπικά. Μέσα στο ίδιο βράδυ χρειάστηκε να αλλάξω νοσοκομείο και βρέθηκα στο ασθενοφόρο να αναρωτιέμαι: «Εκεί που ήμουν μια χαρά, γιατί βρίσκομαι να πεθαίνω στην Εθνικό Οδό; Θα προλάβω;». Ευτυχώς πήγαν όλα καλά».

  • Έχεις βελτιώσει τις ιατρικές σου γνώσεις υποδυόμενη την γιατρό;

«Ακούγεται γελοίο, αλλά τελικά μαθαίνεις πράγματα. Μου έλεγε ένας φίλος για ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και του είπα: «Αυτό δεν συνδέεται με εκείνο. Μου φαίνεται απίθανο». Και είχα δίκιο τελικά. Μου αρέσουν πολύ τα ιατρικά δράματα. Έχω πάθος με τον Dr. House, έχω δει το New Amsterdam και στην παιδική μου ηλικία έβλεπα πολύ “Στην εντατική”».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ