Στις Σπέτσες το σκάφος του Τζομπς

Στις Σπέτσες το σκάφος του Τζομπς

Στις Σπέτσες βρέθηκε για λίγα εικοσιτετράωρα η “Αφροδίτη” του… μήλου. Ο λόγος για το υπερπολυτελές θαλάσσιο σκάφος του ιδρυτή του τεχνολογικού κολοσσού της Apple, Στιβ Τζομπς, το οποίο εθεάθη να πλέει ανοιχτά του Αργοσαρωνικού.

Το “Venus” όπως είναι το όνομα του σκάφους έχει μήκος 79 μέτρα, χρειάστηκε 6 χρόνια για να κατασκευαστεί και κόστισε περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα από τα 70 μεγαλύτερα σκάφη στον κόσμο, ενώ χαρακτηρίζεται και ως το… iPhone των γιοτ, λόγω ορισμένων χαρακτηριστικών που παραπέμπουν στο δημοφιλές “έξυπνο” κινητό τηλέφωνο της αμερικανικής εταιρείας, όπως η κομψή εμφάνιση του, η προηγμένη τεχνολογία στα συστήματα του και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες.

Η ναυπήγηση του πλοίου ολοκληρώθηκε πέρυσι το φθινόπωρο, περίπου ένα χρόνο μετά το θάνατο του “μεγάλου ευαγγελιστή της ψηφιακής εποχής”. Τα αποκαλυπτήρια της “Αφροδίτης”, την οποία ο Τζομπς δεν πρόλαβε να δει να αρμενίζει στα καταγάλανα νερά των ελληνικών θαλασσών, έγιναν στις 28 Οκτωβρίου 2012, ενώ η νηολόγησή της από τις λιμενικές αρχές του Αμστερνταμ έλαβε χώρα λίγους μήνες αργότερα, στις 21 Δεκεμβρίου.

Το σχεδιασμό του σκάφους είχε αναλάβει ο διεθνούς φήμης Γάλλος διακοσμητής εσωτερικών χώρων, Φίλιπ Σταρκ, ενώ την κατασκευή του μοναδικού στο είδος του γιοτ τα ολλανδικά ναυπηγεία “Feadship”.

Το “Venus” αυτή τη στιγμή πλέει κάπου στις Κυκλάδες και πιθανώς να αγκυροβολήσει σε κάποιο άλλο νησί του Αιγαίου.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ