Σταύρος Ζαλμάς: «Ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα – Το βίωσα με πάρα πολύ μεγάλη θλίψη, στεναχώρια και πίεση»

Λίγο πριν γίνει γνωστό το πρόωρο τέλος της σειράς «Έρωτας Φυγάς», ο Σταύρος Ζαλμάς σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνιας της κρίσης και πως ο ίδιος την αντιμετώπισε.

Έρωτας φυγάς: Ο Μάρκος συλλαμβάνεται – Συγκλονιστικές εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια

Παράλληλα, ο δημοφιλής ηθοποιός μιλώντας στο περιοδικό «7 Μέρες TV» έκανε αναφορά και στα… σενάρια (είναι επίσημο πλέον) που ήθελαν τη σειρά του OPEN να κατεβάζει πρόωρα αυλαία.

Ειδικότερα, ο Σταύρος Ζαλμάς δήλωσε αρχικά πως «ότι ακούτε και εσείς, ακούμε κι εμείς. Τώρα κατά πόσο έχουν βάση αυτά τα πράγματα, δεν ξέρουμε. Περιμένουμε τόσο εμείς όσο κι εσείς και ο κόσμος να δούμε τι θα γίνει. Δεν έχουμε παραπάνω πληροφόρηση. Αν κρίνουμε από το τούρκικο σενάριο, η σειρά συνεχίζεται για πολύ καιρό, αλλά το τι θα γίνει με μας ακόμα δεν το γνωρίζουμε».

  • Σας αγχώνει αυτό;

«Καθόλου δεν με αγχώνει! Δουλεύω 47 χρόνια κι έχω περάσει μπόρες και μπόρες, οπότε έχω μάθει να δείχνω εμπιστοσύνη στη ζωή».

  • Υπήρξαν περίοδοι που οικονομικά δεν ήταν εύκολο να ζήσετε;

«Φυσικά και υπήρξαν. ο κάθε ηθοποιός στα πρώτα του βήματα περνάει πάρα πολύ δύσκολα οικονομικά. Ήταν επίσης πολύ δύσκολη και η περίοδος της κρίσης, δηλαδή από το 2008 ως το 2016. Τα οκτώ εκείνα χρόνια ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα».

  • Πως το βιώσατε;

«Το βίωσα με πάρα πολύ μεγάλη θλίψη, στεναχώρια και πίεση. Όταν ένας άνθρωπος στην ηλικία μου, μετά την καριέρα που έχω κάνει εγώ, αγωνίζεται για να βγάλει 1.000 ευρώ για να πληρώσει τους λογαριασμούς, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα. Πέρα από το ότι είναι πάρα πολύ λίγα τα χρήματα αυτά, είχαμε συνηθίσει και διαφορετικά. Δεν αναφέρομαι στην εποχή των παχιών αγελάδων, γιατί εγώ ποτέ μου δεν έκανα ακριβή ζωή. Το 2008 ήρθα ξανά στην κατάσταση που ήμουν ως πρωτόβγαλτος ηθοποιός. Η ζωή μου, πάλι, ήταν φτιαγμένη τελείως διαφορετικά οπότε καταλαβαίνεις το σοκ».

  • Πως το διαχειριστήκατε; Συμβουλευτήκατε έναν ψυχολόγο για να διαχειριστείτε αυτή τη θλίψη;

«Όχι, δεν κατέφυγα σε ψυχολόγο. Προσπάθησα να κάνω τα πάντα προκειμένου να διατηρήσω την αξιοπρέπεια μου στη ζωή. Για δυο ολόκληρες σεζόν έφυγα από το σπίτι μου και από την πόλη μου και πήγα στη Θεσσαλονίκη για να δουλέψω εκεί, διότι και στην Αθήνα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, οι ρόλοι που μου δίνονταν δεν μου άρεσαν, δεν με γέμιζαν και δεν με εξέφραζαν. Έτσι, αποφάσισα να πάω στη Θεσσαλονίκη για δυο σεζόν. Εκείνο για το οποίο είμαι περήφανος είναι ότι ακόμη και στα χρόνια της κρίσης ήμουν επιλεκτικός».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ