Σταύρος Ζαλμάς: Η δήλωσή του για το «Άγγιγμα Ψυχής» και την εκκλησία που θα συζητηθεί

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» βρέθηκε ο Σταύρος Ζαλμάς. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την επαγγελματική του σταδιοδρομία, αλλά και για την απουσία του από την μικρή οθόνη.

«Η μυθοπλασία ξαναγύρισε στην τηλεόραση πριν από ένα ή δύο χρόνια λόγω της κρίσης και πολλών άλλων θεμάτων», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Τον αγαπώ πολύ τον φακό και με αγαπάει και αυτός και την αγαπώ πολύ τη δουλειά μπροστά στην κάμερα και με γοητεύει. Το πρώτο σήριαλ που έκανα (σ.σ. ‘Άφρικα’ στο MEGA τη σεζόν 1992-1993), δεν ήταν η πρώτη μου δουλειά. Ήμουν ήδη 12 χρόνια ηθοποιός όταν έκανα το πρώτο μου σήριαλ, και στον κινηματόγραφο και στο θέατρο, όταν προέκυψε η σειρά. Τον ρόλο τον πήρα γιατί μου είπαν ότι θα πάμε στην Αφρική για δύο μήνες. Ήταν γοητευτικό στο μυαλό μου να ταξιδέψω στην Αφρική».

Ο ίδιος σημείωσε ότι όσο και αν τον γοητεύει ο φακός και η τηλεόραση, παράλληλα φοβάται την μεγάλη έκθεση.

«Πάντα φρόντιζα να κάνω λογική χρήση της τηλεόρασης, για παράδειγμα ένα σήριαλ κάθε τρία χρόνια. Την φοβάμαι την τηλεόραση, σε βάζει σε κάθε σπίτι και είναι ‘πολύ’. Ένα σήριαλ είναι σαν να παίζεις σε 20 κινηματογραφικές ταινίες. Την φοβόμουν την μεγάλη έκθεση», εξομολογήθηκε.

Ο ηθοποιός στην συνέχεια επισήμανε: «Δεν έκανα μια δουλειά απλά για να την κάνω και να βγάλω χρήματα. Έπρεπε να μου αρέσει, να με γοητεύει. Πάντα υπήρχε ένα ένστικτο που μου έλεγε αυτήν τη δουλειά πρέπει να την κάνεις, αυτήν όχι και με έχει ανταμείψει μέχρι τώρα».

Για την τηλεοπτική σειρά «Άγγιγμα Ψυχής» ο Σταύρος Ζαλμάς ανέφερε: «Είχαν δημιουργηθεί θέματα. Η εκκλησία αντιμετώπιζε εξαρχής την δουλειά αυτήν με δυσπιστία και καχυποψία, διότι φοβόταν και πολύ σωστά εν μέρει, μήπως προσβάλουμε το θρησκευτικό αίσθημα της κοινωνίας ή εκθέσουμε την ίδια την εκκλησία. Ήμασταν σε επικοινωνία μαζί τους και ζητούσαν να δουν και τα σενάρια. Εμείς ήμασταν στο πλαίσιο να μην προσβάλουμε το θρησκευτικό αίσθημα του κόσμου. Έκανε επιτυχία γιατί ο κόσμος θέλει να δει έναν εμποδισμένο έρωτα, εκεί στηρίζεται όλο το μελό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ