Απασφάλισε ο Σταύρος Ζαλμάς: Έγραψαν ότι έχω AIDS – ΒΙΝΤΕΟ

Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της νέας σειράς του Open «Έρωτας Φυγάς», ο Σταύρος Ζαλμάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι Πρωινιάτικα», της Μπέττυς Μαγγίρα δίνοντας μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο Έλληνας ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη νέα τηλεοπτική του επιστροφή μέσα από την καθημερινή σειρά του καναλιού της Παιανίας, στην οποία μάλιστα θα πρωταγωνιστεί, ενώ έκανε και εκτενή αναφορά και στην εποχή του «Άγγιγμα Ψυχής», δηλώνοντας μάλιστα πως «είχε χάσει κάθε αίσθηση ιδιωτικότητας», ενώ στη συνέχεια έκανε γνωστά και μερικά ακραία περιστατικά θαυμασμού.

«Δεν έκανα συχνή χρήση της τηλεόρασης. Φρόντιζα επειδή η τηλεόραση είναι “πολύ πράγμα” να κάνω ένα σήριαλ κάθε τρία χρόνια. Τα τελευταία χρόνια πριν τη κρίση έκανα ένα σήριαλ ανά δύο χρόνια. Φρόντιζα να κάνω μια λογική χρήση του μέσου. Η προσωπική μου ζωή είχε τραυματιστεί πολύ έντονα λόγω της τηλεόρασης. Ένας άνθρωπος θα σκεφτόταν πολύ να συνδεθεί μαζί μου γιατί θα έπρεπε να βιώνει παράλληλα όλο αυτό το πράγμα. Καταστράφηκαν σχέσεις για αυτόν τον λόγο. Ένας άνθρωπος που είναι έξω από αυτό το πράγμα δεν μπορεί να το ανεχτεί και σε επίπεδο ζήλιας αλλά και σε επίπεδο ιδιωτικότητας. Δεν μπορούσαμε να πάμε κάπου να φάμε».

Παράλληλα, μίλησε για τα ψευδή δημοσιεύματα που τον αφορούσαν στο παρελθόν. «Έχω κακοποιηθεί από τον Τύπο σε βαθμό κακουργήματος, όσον αφορά στον χαρακτήρα μου. Ένα παράδειγμα, μου είχαν ζητήσει να πάω σ’ ένα μεσημεριανό του Star παλιά και είπα ότι δεν θέλω. Την άλλη μέρα αυτή η εκπομπή είχε δημιουργήσει μία ψεύτικη ιστορία ότι το προηγούμενο βράδυ σε μπαρ του Κολωνακίου χαστούκισα μία γυναίκα. Το παρουσίαζαν για κάνα δίωρο. Έδειχναν και ψεύτικες φωτογραφίες της κυρίας αυτής. Το δούλευαν για δύο ώρες ώστε να πάρω τηλέφωνο. Δεν πήρα ποτέ» είπε, αρχικά, ο ηθοποιός.

«Αν είχα κινηθεί νομικά, θα είχα πολυκατοικίες αυτή τη στιγμή. Μόνο και μόνο δύο γνωστά περιοδικά έγραψαν τη δεκαετία του ’90 ότι έχω AIDS, που εκείνη την εποχή σήμαινε την ολοκληρωτική σου καταστροφή σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Αν είχα κάνει μήνυση τότε, θα είχα πάρα πολλά λεφτά τώρα. Ήμουν βλάκας, δεν ασχολήθηκα καν. Τώρα ο κόσμος έχει μία ενημέρωση για το θέμα αυτό, τότε ο κόσμος το θεωρούσε πανούκλα και χολέρα. Βασανίστηκα πολλά χρόνια. Ήμουν αφελής, δεν πίστευα ότι μία τέτοια βρωμιά θα μπορούσε να κάνει τόσο κακό. Έκανε τελικά πολύ κακό. Αυτή η φήμη κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα για πάρα πολλά χρόνια και μάλιστα ξέρετε πώς είναι το ράδιο αρβύλα. Έλεγαν ότι μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία και πεθαίνω. Πέρυσι έγραψαν ότι πέθανα» συμπλήρωσε ο Σταύρος Ζαλμάς, με την παρουσιάστρια της εκπομπής να μένει άφωνη και να λέει πόσο έχει σοκαριστεί.

«Δεν έχω φύγει ποτέ από δουλειά, έχω γερό στομάχι»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Σταύρος Ζαλμάς εξομολογήθηκε πως έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο. «Στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο δεν μου έχει τύχει κάποια κακοποιητική συμπεριφορά, με την έννοια της παρενόχλησης. Στο θέατρο μου έχει τύχει, αλλά ο ηθοποιός πρέπει να κάνει τα πικρά γλυκά πάρα πολλές φορές στη σταδιοδρομία του. Δεν μπορείς να φεύγεις από τη δουλειά έτσι. Καταρχάς, σκέφτεσαι πως πίσω από εσένα είναι πάρα πολλές οικογένειες και αν είσαι πρωταγωνιστής, τελειώνει η δουλειά. Αν είναι ν’ αντιμετωπίσεις κάποια παραβατική συμπεριφορά κάνεις μία καταγγελία ανοιχτά κι αν δεν την/τον μαζέψουν, τότε λες: “Συγγνώμη, φεύγω”. Στο θέατρο έχω βιώσει παρενόχληση και το αντιμετώπισα, όπως εγώ ξέρω άμεσα. Κόπηκαν χέρια από τη ρίζα, γιατί απλωθήκαν χεράκια. Έβαλα τα όρια μου. Βέβαια, αυτά τα πληρώνεις γιατί σου κλείνουν πόρτες. Και στην Ελλάδα η αγορά είναι μικρή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ