“Σμύρνη μου αγαπημένη”: Κόντρα Πατούλη – Ντενίση για τα σκηνικά της ταινίας

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τη Μιμή Ντενίση με αφορμή τις δηλώσεις της ηθοποιού για τα σκηνικά που στήθηκαν στον Φαληρικό Όρμο για τις ανάγκες της ταινίας “Σμύρνη μου αγαπημένη” και τα οποία, όπως είπε, μετά το τέλος της ταινίας “ξηλώθηκαν”, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Η Μιμή Ντενίση ήταν τη Δευτέρα καλεσμένη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό” , παρουσιάζοντας σε πρώτη μετάδοση το τρέιλερ της ταινίας “Σμύρνη μου αγαπημένη”.

Πρόκειται για μία «ταινία διεθνών προδιαγραφών», τόνισε η κ. Ντενίση, σημειώνοντας ότι ξεπεράστηκε κατά πολύ ο αρχικός προϋπολογισμός, που υπολογιζόταν σε 5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα γυρίσματα έγιναν σε Χίο, Μυτιλήνη και Φάληρο. Μόνο στο Φάληρο, στήθηκε ένα τεράστιο σκηνικό που κόστισε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, όπως είπε. Η Μιμή Ντενίση δεν έκρυψε την πικρία της για το ξήλωμα του σκηνικού, το οποίο «θα μπορούσε να γίνει ένα σπουδαίο θεματικό πάρκο», αφήνοντας αιχμές κατά της Περιφέρειας Αττικής.

 

Τι απαντά στη Μιμή Ντενίση η Περιφέρεια Αττικής

“Με αφορμή δηλώσεις της κυρίας Μιμής Ντενίση σχετικά με το σκηνικό που στήθηκε εντός του εργοταξιακού χώρου όπου εκτελούνται τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου για τις ανάγκες της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει τα εξής:

Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ισχυρό συμβολισμό της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» και την ανάγκη ανάδειξης των τραγικών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό ιστορικών γεγονότων της εποχής, συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής:

  • Παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.
  • Διέθεσε τον χώρο εντός του εργοταξίου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου προκειμένου να υλοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας.
  • Διέθεσε μηχανήματα για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα
  • Συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δοθεί παροχή ρεύματος για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Επισημαίνεται πως ουδέποτε αρνήθηκε η Περιφέρεια Αττικής να συνδράμει σε ότι της ζητήθηκε από την παραγωγή της ταινίας, ενώ ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της κυρίας Ντενίση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

«Πράγματι μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της γιατί η Μιμή Ντενίση είναι και φίλη μας», δήλωσε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 σήμερα ο Περιφερειάρχης Ατττικής Γιώργος Πατούλης.
«Η Περιφέρεια Αττικής παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για την υλοποίηση της ταινίας.
Διέθεσε μηχανήματα για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα ενώ συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δοθεί παροχή ρεύματος για τις ανάγκες των γυρισμάτων» είπε.
«Ουδέποτε κατατέθηκε έγγραφη πρόταση για την αξιοποίηση του εν λόγω σκηνικού της ταινίας» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ