Σε πλειστηριασμό αντικείμενα της Amy Winehouse για καλό σκοπό

Έγινε πρόσφατα ένας πλειστηριασμός με 800 προσωπικά αντικείμενα της αξέχαστης τραγουδίστριας Amy Winehouse, που συνολικά συγκέντρωσε 4 εκατομμύρια δολάρια. Αντικείμενα όπως φορέματα, παπούτσια, κοσμήματα και αξεσουάρ, που φορούσε η τραγουδίστρια επί σκηνής, αλλά και σε φωτογραφίσεις ή σε δημόσιους χώρους και εκδηλώσεις.
Του Ιωσήφ Αβράμογλου
Στην ακριβότερη τιμή πουλήθηκε το φόρεμα που φορούσε η Winehouse στην τελευταία της συναυλία στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας του 2011. Συγκεκριμένα, πουλήθηκε προς 243.200 δολάρια, 16 φορές περισσότερο από την αρχική εκτίμηση των 15.000 δολαρίων…!
amy-winehouse1
Πρόκειται για ένα μίνι φουστάνι, που είχε σχεδιάσει η προσωπική σχεδιάστρια και στυλίστρια της Amy, η Naomi Parry και το οποίο είχε μπαμπού και φλόραλ prints πάνω σε μεταξένιο ύφασμα.
Ένα άλλο σημαντικό αντικείμενο ήταν μία custom-made κόκκινη δερμάτινη, σε σχήμα καρδιάς, Moschino τσάντα. Η Winehouse την είχε χρησιμοποιήσει στα Brit Awards του 2007 και πουλήθηκε τελικά 13 φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση των 15.000 δολαρίων, δηλαδή για 204.800 δολάρια.
amy-winehouse
Τα έσοδα από τον πλειστηριασμό πήγαν στο Ίδρυμα της τραγουδίστριας, το “Amy Winehouse Foundation”, το οποίο ίδρυσαν οι γονείς της Mitch και Janis Winehouse στη μνήμη της, με σκοπό να τη συγκέντρωση προσφορών και τη στήριξη των νέων που έχουν προβλήματα εξάρτησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ