Σε δημοπρασία η ρόμπα που φορούσε ο Muhammad Ali στον αγώνα του αιώνα

Ήταν 8 Μαρτίου του 1971 στο κατάμεστο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Όλοι είχαν πάει να παρακολουθήσουν τον αγώνα μποξ του αιώνα, μεταξύ του Muhammad Ali, που παλαιότερα και μέχρι το 1964 λεγόταν Cassius Clay και του Joe Frazier. Τα εισιτήρια ήταν τόσο δυσεύρετα, που ούτε ο Frank Sinatra δεν κατάφερε να βρει και αναγκάστηκε να παρακολουθήσει τον αγώνα από τον ειδικό χώρο που είχε προβλεφθεί για τους φωτογράφους. Την τηλεοπτική μετάδοση την παρακολούθησαν 300 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ο Muhammad Ali περπάτησε προς το ρινγκ φορώντας μία κόκκινη βελούδινη ρόμπα που στην πλάτη αναγραφόταν το όνομά του. Εκείνη ακριβώς η ρόμπα, από τον ιστορικό αγώνα, η οποία μάλιστα είναι και υπογεγραμμένη από τον Ali, πρόκειται τώρα να βγει σε πλειστηριασμό από έναν Αμερικανό επιχειρηματία, που είναι συλλέκτης πολλών προσωπικών αντικειμένων του μεγάλου μποξέρ. Ο πλειστηριασμός θα διεξαχθεί στο Ντάλας του Τέξας στις 21 Ιουλίου.

Τον αγώνα εκείνον τον είχε κερδίσει ο Frazier, αλλά ήταν ο τρίτος από μία τριπλέτα αγώνων μεταξύ των δύο αθλητών, από τους οποίους τους δύο τους είχε κερδίσει ο Muhammad Ali.

Ο Muhammad Ali έφυγε από τη ζωή το 2016 σε ηλικία 74 ετών, μετά από μακρόχρονο αγώνα που έδωσε με την ασθένεια του Πάρκινσον.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική). twitter:@IosifAvramoglou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ