Ρόδος: Ιστιοφόρο με Τούρκους διακινητές προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του λιμενικού

Ιστιοφόρο που μετέφερε μετανάστες από τα παράλια της Τουρκίας, προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, το Λιμενικό ενημερώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης  ότι ιστιοφόρο σκάφος αποβιβάζει εντός της θάλασσας πέντε μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή της Αφάντου στη Ρόδο. Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., που εντόπισε το σκάφος, το οποίο προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη αρχικά σε χρήση ηχητικών σημάτων, προκειμένου να ακινητοποιηθεί το σκάφος. Όμως ο κυβερνήτης του σκάφους δεν συμμορφώθηκε και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό του Λιμενικού. Οι άνδρες του Λιμενικού ξεκίνησαν ρίψεις προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και τότε κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου προχώρησαν στη σύλληψη των πέντε μεταναστών, καθώς και των 4 διακινητών τους, ηλικίας 21, 22, 37 και 24 ετών .

Στο σκάφος επέβαιναν δύο εκ των αλλοδαπών διακινητών, ενώ ο 37χρονος συνόδευε τους πέντε αλλοδαπούς και ο 24χρονος εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο και τη διαμονή τους στη χώρα. Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος έφερε δελτίο αιτούντος ασύλου αμφιβόλου γνησιότητας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος.

Δείτε φωτογραφίες από το σκάφος


Πηγή:www.dimokratiki.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.