Σαμπάνης: Οι συνεχείς απορρίψεις των τραγουδιών του, η πρώτη επιτυχία και η βοήθεια από την Κουντουρά

Ο Γιώργος Σαμπάνης ήταν φιλοξενούμενος του Νίκου Χατζηνικολάου στο “Ενώπιος Ενωπίω“. Ο γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής μίλησε για την επιτυχημένη πορεία του στον στίβο και την απόφαση να ασχοληθεί με την μουσική.

Όπως λέει η μητέρα του, Έφη, την πρώτη μελωδία την έγραψε όταν ήταν στην κούνια. Αν και οι γονείς του πήραν διαζύγιο όταν ήταν μόλις έξι ετών, παρέμειναν φίλοι.

“Έγραψε την πρώτη του σύνθεση πριν χρονίσει”

“Η πρώτη σύνθεση που έγραψε ο Γιώργος ήταν πριν χρονίσει. Ήταν στην κούνια του και χτυπούσε το κεφαλάκι του και είχε βγάλει μία μικρούλα μουσική. Μίλησε πολύ γρήγορα και τραγούδησε πάρα πολύ γρήγορα. Ήταν μόλις δύο χρονών και τραγουδούσε απ’ έξω το «Ρεμπέτικο» του Ξαρχάκου” ανέφερε η μητέρα του Γιώργου Σαμπάνη. “Είναι πολύ δοτικός. Δίνει τα πάντα. Οπότε ίσως να περιμένει και τα πάντα και απογοητεύεται πολύ εύκολα” πρόσθεσε η κ. Εφη.

“Μέσα μου ήξερα ότι ο δρόμος του Γιώργου ήταν η μουσική”

“Ο Γιώργος ήταν συνέχεια με μία κιθάρα και τραγουδούσε συνεχώς. Εγώ μέσα μου ήξερα ότι ο δρόμος του Γιώργου ήταν να ασχοληθεί με τη μουσική. Συνέχεια με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε «μπαμπά άκου». Με «βομβάρδιζε» συνεχώς με τα καινούρια του τραγούδια” είπε ο πατέρας του γνωστού τραγουδιστή.

“Είμαι πολύ περήφανος για τους γονείς μου”

“Τους έχω πολύ μεγάλη αδυναμία. Είναι καλοί γονείς. Είναι καλοί άνθρωποι. Είμαι πάρα πολύ περήφανος και για τους δύο. Δεν υπάρχει κάποιο βιβλίο που να λέει πως να μεγαλώσεις παιδιά. Όλοι κάνουνε λάθη. Φαντάζομαι και εγώ όταν θα κάνω παιδιά θα κάνω λάθη. Οι γονείς μου μόνο λάθη δεν κάνανε. Με στήριξαν και οι δύο όταν ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και τη μουσική. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Είναι πάρα πολύ διαφορετικοί άνθρωποι. Υπέροχοι αλλά διαφορετικοί. Δεν μου έκανε εντύπωση που χώρισαν” ανέφερε ο Γιώργος Σαμπάνης.

Στα πρώτα βήματά του στην μουσική τον βοήθησε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η καλή του νεράιδα όπως την αποκαλεί ο ίδιος.

“Είχα πει στον Γιώργο ότι θα κάνω ότι μπορώ για να τον στηρίξω, μακάρι το ταλέντο σου να σε πάει μακριά, και μου είχε υποσχεθεί ότι αν κάποιος ζητήσει τη βοήθειά του θα την προσφέρει απλόχερα” ανέφερε η κ. Κουντουρά. Και πρόσθεσε: “Ο Γιώργος όπως και εγώ έχουμε μεγαλώσει με αθλητική νοοτροπία, με τις αρχές του «Ευ Αγωνίζεσθαι». Έχουμε μάθει να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε. Ο Γιώργος είναι πάνω από όλα ένα καλό παιδί”.

“Από όταν ήμουν 18 ετών έως 24 ετών πήγαινα συνέχεια τραγούδια μου σε τραγουδιστές που θαύμαζα πάρα πολύ και δεν μου απάντησε ποτέ κανένας. Βάζω στοίχημα ότι δεν τα άκουσαν καν” περιέγραψε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

“Τώρα που είμαι σε αυτόν τον χώρο, μπορώ να καταλάβω γιατί συνέβη αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι «βομβαρδίζονται» από ανθρώπους που καθημερινά τους στέλνουν τραγούδια. Είναι αδύνατον να τα ακούσουν όλα. Από ένα σημείο και μετά σταματούν να ανέχονται αυτήν τη διαδικασία. Μέσα σε αυτά μπορεί να ξεφύγει και κάποιο τραγούδι που είναι διαμάντι” συμπλήρωσε ο Γιώργος Σαμπάνης.

“Το «Σ’ αφήνω στον επόμενο» μου έδωσε χρόνο”

Μιλώντας για το τραγούδι “Σ’ αφήνω στον επόμενο” το οποίο έγινε τεράστια επιτυχία, ο Γιώργος Σαμπάνης τόνισε πως το αγαπάει. αν και δεν είναι ένα κομμάτι της αισθητικής του.

“Το έγραψα γιατί μου είπε ο Δόξας ότι πρέπει να το κάνουμε. Όμως βγήκε αληθινός ο Δόξας. Το «Σ’ αφήνω στον επόμενο» τα πρώτα χρόνια μου έδωσε χρόνο να μπορέσω να τραγουδήσω. Να κάνω live, αν δείξω το πόσο καλός μπορεί να είμαι πάνω στη σκηνή, να φτιάξω ρεπερτόριο, να γνωρίσω ανθρώπους” σημείωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ