Πυξ Λαξ: Ο Κώστας Τουρνάς έφερε στο «Σπίτι με το Mega» τον «Αχιλλέα απ’ το Κάιρο» – Η ιστορία πίσω από το τραγούδι

Καλεσμένοι στην εκπομπή του Mega «Σπίτι με το Mega» βρέθηκαν οι Πυξ Λαξ, οι οποίοι παρέα με αγαπημένους τους καλλιτέχνες μας ταξίδεψαν σε παλιά και ξέγνοιαστα μουσικά μονοπάτια.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας υποδέχτηκε στη σκηνή τον Κώστα Τουρνά, ο οποίος έφερε μαζί του και τον… «Αχιλλέα απ’το Κάιρο». Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1980 και περιλαμβάνεται στον δίσκο του Κώστα Τουρνά «Τώρα». Το εν λόγω τραγούδι θεωρήθηκε πρωτοπόρο για την εποχή του κι αυτός ήταν κι ο λόγος που δεν έγινε αμέσως επιτυχία. Ωστόσο, αργά και σταθερά κέρδισε τη μάχη με τον χρόνο με αποτέλεσμα να ακούγεται ακόμα και σήμερα 43 χρόνια μετά.

Ενδιαφέρουσα είναι και η ιστορία του τραγουδιού, όπως την έχει περιγράψει ο ίδιος ο Κώστας Τουρνάς.

«Είχα το ερέθισμα από άνθρωπο που ήξερα και δούλευα μαζί του και ήταν ομοφυλόφιλος, τον Γιώργο Μαρίνο. Ζούσε μία ζωή την οποία ο ίδιος την είχε ομολογήσει, δεν την έκρυβε. Ο ‘Μηνάς’ που λέει μέσα το τραγούδι ήταν το ταίρι του Γιώργου και η ‘Λέλα’ ήταν η αδερφή μου, η οποία δεν ζει πια. Η θεματολογία του τραγουδιού ήταν ταμπού για την εποχή. Η φράση κλειδί σε αυτό το τραγούδι είναι το ‘θα μπορούσαν να είναι παιδιά σου’. Όταν κάποιος λέει ‘α την πουστ@ρ@ να πούμε, την ξεφωνημένη’, θα μπορούσε αυτός να είναι αδερφός σου, παιδί σου. Εκεί θα το λεγες; Αυτό είναι περισσότερο μια αίσθηση της θέσης που παίρνουμε οι άνθρωποι κατά πως μας βολεύει εκείνη την ώρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ