Πυξ Λαξ: Η συγκινητική αφιέρωση στον Βασίλη Καρρά μέσω της εκπομπής «Σπίτι με το Mega» – ΒΙΝΤΕΟ

Τραγούδια που ξύπνησαν συναισθήματα. Τραγούδια που άφησαν εποχή. Τραγούδια που κρύβουν ιστορίες ήρθαν να επαναφέρουν στη μνήμη μας το βράδυ του Σαββάτου οι Πυξ Λαξ, στο «Σπίτι με το Mega».

Σπίτι με το Mega: Ο Νίκος Μπογιόπουλος μίλησε για τους φίλους του και ο Φίλιππος Πλιάτσικας «λύγισε»

Ανάμεσα σε αυτά τα τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος, συγκαταλέγεται και το «Άστην να λέει». Ένα τραγούδι που έγινε αφορμή να γνωριστούν οι «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» με τον Βασίλη Καρρά -που το ερμήνευσε- και να αναπτυχθεί ανάμεσά τους μία δυνατή φιλία που έχει αντέξει στην πορεία των χρόνων.

Το «Άστην να λέει» γράφτηκε το 1993 από τον Μάνο Ξυδούς για τον Στράτο Διονυσίου, ο οποίος δεν πρόλαβε να το ηχογραφήσει καθώς έφυγε από τη ζωή. Στη συνέχεια, οι Πυξ Λαξ αναζήτησαν άλλον λαϊκό ερμηνευτή και επέλεξαν τον Βασίλη Καρρά, ο οποίος μάλιστα ήταν επιφυλακτικός στην αρχή λόγω του ύφους του τραγουδιού, αλλά τελικά το ηχογράφησε μέσα σε λίγα μόνο λεπτά και κατάφερε να το κάνει επιτυχία, που άντεξε στον χρόνο.

Πυξ Λαξ: Ο Κώστας Τουρνάς έφερε στο «Σπίτι με το Mega» τον «Αχιλλέα απ’ το Κάιρο» – Η ιστορία πίσω από το τραγούδι

Το βράδυ του Σαββάτου οι Πυξ Λαξ έστειλαν ένα μήνυμα αγάπης στον σπουδαίο φίλο τους, Βασίλη Καρρά, που όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, αφιερώνοντάς του τη μεγάλη τους επιτυχία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ