Πρίγκιπας Χάρι: Επιστρέφει στη Μ. Βρετανία – Τον περιμένει κατσάδα από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Κατσάδα θα ακούσει ο πρίγκιπας Χάρι από τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, επειδή ο Δούκας του Σάσεξ έχει προβεί αρκετές φορές σε σχόλια σχετικά με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κάτι που είναι “φάουλ” σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο. Λέγεται ότι ο πρίγκιπας αναμένεται να επιστρέψει στη Μεγάλη Βρετανία καθώς το προσωπικό των Ανακτόρων δέχθηκε εντολή να προετοιμάσει το Φρόγκμορ Κότατζ για την επιστροφή του Δούκα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αναφορά στη Μέγκαν Μαρκλ.

Η 94χρονη βασίλισσα πιθανόν να υποδεχθεί τον εγγονό της στη “βασιλική φούσκα” στο Ουίνδσορ ώστε να συζητήσει μαζί του και να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την παρέμβασή του στις αμερικανικές εκλογές, με την οποία εκφράζει πολιτική θέση κάτι που απαγορεύεται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ο Χάρι αναμένεται να αναλάβει κάποιες μικρές υποχρεώσεις στην πατρίδα του, ενώ η οικογένειά του ανησυχεί ότι έχει ήδη κάψει σημαντικές γέφυρες όταν μίλησε δημοσίως για τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ. Πηγή είπε στη Sun: “Προσωπικό στο Ουίνδορ δέχθηκε εντολή να προετοιμαστεί για την πιθανή επιστροφή του Χάρι. Τους είπαν ότι μπορεί να είναι μέσα στις επόμενες εβδομάδες χωρίς ωστόσο να γίνει αναφορά στο όνομα της Μέγκαν. Υπάρχουν αρκετά θέματα να συζητήσουν και όχι μόνο πολιτικές δηλώσεις αλλά επίσης και το καθεστώς βίζας με το οποίο διαμένει στις ΗΠΑ. Αν και θα πρέπει να αυτοαπομονωθεί για δύο εβδομάδες, η έκταση του Ουίνδσορ είναι αρκετά μεγάλη για συζητήσεις σε κοινωνική απόσταση. Κι ενώ μπορεί ο Χάρι να θέλει να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ, οι ειδικοί επί των Ανακτόρων υποστηρίζουν ότι η Μέγκαν δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει τη φιλοδοξία της να αλλάξει τον κόσμο ως μέλος της βασιλικής οικογένειας και έτσι δεν θα έχει καμία επιθυμία να επιστρέψει στη “Φίρμα”.

Αντιθέτως, ο Χάρι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες και θέλει μόνο να βοηθά ανθρώπους σε ευάλωτη θέση. Στο μεταξύ ο γερουσιαστής του Μιζούρι, μέλος του Κογκρέσου, Τζέισον Σμιθ απαίτησε από τη βρετανική κυβέρνηση να ζητήσει από τη βασίλισσα να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από τον Χάρι και τη Μέγκαν για την ανάμειξή τους στις αμερικανικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούν την επιρροή τους στους ψηφοφόρους. Ο Σμιθ υπογραμμίζει ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει μακρά παράδοση να μένει πολιτικά ουδέτερη και σημειώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ξένη ανάμειξη στις εκλογές τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ