Πώς διατηρεί τη σιλουέτα της η Καγιά;

Πώς διατηρεί τη σιλουέτα της η Καγιά;

Διατηρώντας μια αψεγάδιαστη σιλουέτα από τα 14 που πρωτοξεκίνησε το μόντελινγκ, η Βίκυ Καγιά δεν είχε ποτέ αυξομοιώσεις βάρους. Καθώς ακολουθούσε από παιδί μια ισορροπημένη διατροφή, δεν πήρε ποτέ επιπλέον κιλά, έτσι ομολογεί πως ανήκει στις γυναίκες που έχουν ωραίο σώμα χωρίς να στερούνται. «Ήμουν μπόγος όταν ήμουν μωρό. Μέχρι το νηπιαγωγείο, όμως. Μετά ψήλωσα, οπότε το πήρα σε ύψος», θυμάται και παραδέχεται πως δεν έχει κάνει ποτέ δίαιτα.  «Δεν προσέχω τίποτα στη διατροφή μου, αλλά έχω ένα μέτρο. Δεν θα φάω ποτέ μια τούρτα μόνη μου, ούτε θα φάω δυο πιάτα πατάτες τηγανητές και κάθε μέρα. Τρώω ισορροπημένα αλλά από μόνη μου. Έτσι ήμουν κι από παιδί. Δεν θα με έβλεπες ποτέ εμένα με την πίτσα, να τη φάω όλη και να μην φάω τη σαλάτα μου. Θα έτρωγα 2 κομμάτια αλλά και τη σαλάτα με τα καρότα μου. Μετά την άλλη μέρα θα έτρωγα φακές και λαχανικά. Δεν είμαι το παιδί του τζανκ. Ούτε ήπια κόλα ποτέ, ούτε σαν παιδί, ούτε στην εφηβία.  Κατά τα άλλα πιστεύω πως θες και το τηγανητό σου και το γλυκό σου και το λιπαρό σου. Πιστεύω πως το παν μέτρον άριστον δεν είναι τυχαίο που υπάρχει σαν φράση από τους αρχαίους», εξηγεί. Σίγουρα ένα ατού στην καθημερινότητα της Βίκυς είναι πως η ίδια λατρεύει τη μαγειρική και κατά κανόνα ετοιμάζει η ίδια τα οικογενειακά γεύματα, ανατρέχοντας σε κάποιο από τα δεκάδες βιβλία μαγειρικής που συλλέγει εδώ και χρόνια. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει, υπάρχουν κάποια φαγητά που είναι οι μεγάλες της σπεσιαλιτέ. Ποια είναι αυτά;

“Αγαπώ πολύ τη σαλάτα με καρότο κομμένο στο μαντολίνο με πράσινες ελιές ψιλοκομμένες, ψιλοκομμένο αμύγδαλο, λεμόνι, λάδι και κύμινο. Είναι πολύ ελαφριά με ιδιαίτερη γεύση. Μια άλλη σαλάτα που μου αρέσει είναι η πράσινη με μαρούλι βουτύρου, αυτό που λέμε σαλάτα, με βότανα όπως λεβάντα, chives, μαϊντανό και τάραγκον,  που συνοδεύω με βινεγκρέτ σαμπάνιας με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Ένα από τα πιάτα που μου αρέσουν  πολύ είναι το Rib eye με σκόρδο και δεντρολίβανο μαζί με γαλλικές πατάτες με βότανα, ολόκληρες με τη φλούδα μέσα στη γάστρα. Κάνω επίσης πολύ καλή quiche lorraine, quiche κολοκυθάκι, τάρτα με πράσο και φέτα, αλλά και τάρτα ντομάτας με δικό μου ζυμάρι και ντοματάκια μικρά ψιλοκομμένα που βγαίνει μια γλύκα. Ένα πιάτο που αρέσει πολύ στο Νίκο είναι η καρμπονάρα με ψιλοκομμένο κολοκυθάκι, μπέικον και αυγά, η αυθεντική, δηλαδή, χωρίς κρέμα γάλακτος. Ένα άλλο ελαφρύ και αρωματικό πιάτο που συνηθίζω είναι το γεμιστό κοτόπουλο με βότανα, πορτοκάλι, λεμόνι, θυμάρι και σκόρδο. Και κάνω και πολύ ωραίες σούπες. Καρότο-Nicoise, αλλά και πολύ νόστιμη σούπα κολοκύθας”.

Πηγή: faysbook.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ