Πέτρος Λαγούτης: Ο εθισμός σε καταπίνει, κάνει κουμάντο στο μυαλό σου

Ο Πέτρος Λαγούτης, έχει μιλήσει δημόσια για τον εθισμό που αντιμετώπισε στην ζωή του. Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος σήμερα (11/11) στην εκπομπή «Δύο στις 10» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον εθισμό που είχε και στο ταξίδι του προς την απεξάρτηση ή όπως είπε το «ταξίδι προς το φως».

Αναφερόμενος αρχικά στον εθισμό, ο Πέτρος Λαγούτης είπε ότι: «Ο εθισμός σε καταπίνει, βασικά κάνει κουμάντο στο μυαλό σου. Χάνεις τον εαυτό σου, είσαι έρμαιο του εκάστοτε εθισμού σου. Υπάρχουν αναλαμπές και από μία τέτοια αναλαμπή πρέπει να πιαστείς και να βρεις τη δύναμη να σηκωθείς και πάλι».

«Υπάρχει ο παλιός Πέτρος γι’ εμένα και ο καινούργιος Πέτρος»

Μιλώντας για το ΚΕΘΕΑ, ο γνωστός ηθοποιός σημείωσε πως: «Καταρχάς οι άνθρωποι στο ΚΕΘΕΑ κάνουν ένα απίστευτο έργο και εγώ θα τους το χρωστάω σε όλη μου τη ζωή αυτό το πράγμα. Η περίοδος του ΚΕΘΕΑ είναι ένα ταξίδι προς το φως, που πάλι δεν είναι ότι από την αρχή είναι όλα ροζ… Μάλλον στην αρχή είναι όλα ροζ, μετά σιγά σιγά περνώντας ο καιρός καταλαβαίνεις ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο να ξεφύγεις από τον εθισμό σου. Το στοίχημα είναι ότι πρέπει να αλλάξεις κομμάτια μέσα σου που σε οδήγησαν εκεί πέρα. Ο εθισμός είναι το σύμπτωμα».

«Οπότε ξεκινάς ένα ταξίδι αυτογνωσίας, που όσο προχωράς και σε γνωρίζεις καλύτερα, τόσο αρχίζεις και δημιουργείς τις προϋποθέσεις για να βγεις στο φως. Τελειώνοντας αυτό το ταξίδι, γιατί με ρωτάνε πολλοί «Πω πω δεν θα ήθελες να γυρίσεις ξανά εκεί που ήσουν;», φυσικά και δεν θα ήθελα να γυρίσω ξανά εκεί που ήμουν, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος δεν είναι ότι γλύτωσες απ’ αυτό, είναι ότι βρήκες το καινούργιο!» πρόσθεσε

«Που και γι’ αυτό συνηθίζουν οι άνθρωποι που έχουν πάει σε απεξαρτήσεις να μιλάνε για τον παλιό τους εαυτό και τον καινούργιο τους εαυτό. Δηλαδή υπάρχει ο παλιός Πέτρος γι’ εμένα και ο καινούργιος Πέτρος, τα δεύτερα γενέθλια που λέμε! Είναι σαν μία μεγάλη τομή στην ζωή σου που ξεκινάς ένα καινούργιο ταξίδι» εξήγησε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ