Πέθανε ο Ιταλός ηθοποιός Νίνο Καστελνουόβο

Πέθανε ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός Νίνο Καστελνουόβο, στα 84 του χρόνια.

Ο Καστελνουόβο έγινε γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο πλευρό της Κατρίν Ντενέβ, στην ταινία “Οι Ομπρέλες του Χερβούργου”.

Πρόκειται για γαλλικό μιούζικαλ του 1964. Τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Ζακ Ντεμί και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμήνευσαν οι Κατρίν Ντενέβ, Νίνο Καστελνουόβο και Αν Βερνόν. Είναι μία ρομαντική ιστορία αγάπης πλημμυρισμένη από μουσική και τραγούδια.

Ήταν υποψήφια για Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και κέρδισε την προσοχή των κριτικών και του κοινού. Κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Νίνο Καστελνουόβο - Κατρίν Ντενέβ

Ο Νίνο Καστελνουόβο έγινε γνωστός από την ταινία “Οι Ομπρέλες του Χερβούργου”.

Μετά τις εισπρακτικές αποτυχίες με τις ταινίες “Un mondo nuovo” του 1966 του Βιτόρια Ντε Σίκα, που στα ελληνικά είχε τον τίτλο “Η ηδονή χωρίς πέπλο” και “The Reward” σε σκηνοθεσία του Σερζ Μπουργκινιόν, με τον ελληνικό τίτλο “Και οι 5 ήσαν καθάρματα”, κέρδισε φήμη στην Ιταλία για τον ρόλο του ως Ρέντζο στην τηλεοπτική σειρά “I promessi sposi” του 1967.

Το 1974 είχε συμπρωταγωνιστήσει με τη Ρόμι Σνάιντερ στην ταινία “Un amour de pluie”.

Νίνο - Ρόμι

Έκανε ένα σύντομο πέρασμα ως ο Ντ’Αγκοστίνο στην ταινία ο “Άγγλος ασθενής” το 1996 ενώ συνέχισε να έχει ενεργή παρουσία στην ιταλική θεατρική σκηνή.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ