Παύλος Χαϊκάλης: «Τα γεγονότα που έγιναν με έκαναν να σιχαθώ»

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Παύλος Χαϊκάλης στην εκπομπή της Ζωής Κρονάκη και του Δημήτρη Γιαγτζόγλου. Σήμερα (14/10) στην εκπομπή προβλήθηκε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του γνωστού ηθοποιού.

Μεταξύ άλλων ο Παύλος Χαϊκάλης εξηγεί τον λόγο που αποφάσισε να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, να φύγει από την Αθήνα και να επιστρέψει στο Κατάκολο που είναι και ο τόπος που μεγάλωσε.

«Εδώ γεννήθηκα στο Κατάκολο και ζω εδώ τα τελευταία δύο χρόνια. Εδώ μεγάλωσα, πρωτόπαιξα. Η μέρα περνάει με διάβασμα και φτιάχνοντας πράγματα στον κήπο. Κάνω βόλτες με το ποδήλατο και βάζω βενζίνη στο αυτοκίνητο μια φορά στους δυο μήνες.

Βιοπορίζομαι με την σύνταξή μου και κάποια πράγματα που υπήρχαν από το παρελθόν. Είναι αντιμετωπίσιμο. Δεν ήμουν ποτέ των πολλών εξόδων. Το βιοποριστικό εδώ είναι πιο ουσιαστικό» είπε ο Παύλος Χαϊκάλης στην αρχή της συνέντευξης.

«Ευχαριστώ το Θεό για αυτό που έγινε»

Στη συνέχεια ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε πως: «Δεν μου λείπει η Αθήνα, ούτε κατά διάνοια. Ίσως εγώ δεν είχα αφήσει τον εαυτό μου να μπει μέσα σε μία σύνδεση με την Αθήνα. Ακόμη και στο τέλος που έφτιαξα ένα σπίτι στο Πικέρμι και το έχω νοικιάσει ήταν ένα σημείο που με έκανε να θέλω να φύγω μακριά από την πόλη. Δεν το είχα ποτέ στο μυαλό μου ότι θα τα έφερνε έτσι η ζωή να γυρίσω στα πάτρια εδάφη. Ήρθαν τα πράγματα έτσι κι ευχαριστώ το Θεό για αυτό που έγινε»

«Τα γεγονότα που έγιναν με έκαναν να σιχαθώ. Σα να ήρθε μία Θεία φώτιση και μου είπε: “Σήκω φύγε γιατί αυτός ο χώρος δεν σου πάει”. Αυτή η κατάσταση, αυτή η ανθρωποφαγία… Είδα πολλά πράγματα που σιχάθηκα. Ήταν πολύ ώριμη αυτή η σκέψη. Με βοήθησε ο Θεός και τα αντιμετώπισα όλα πολύ άνετα.

Είδα τόση καφρίλα σε κάποιους ανθρώπους, και η εσωτερικότητα των ανθρώπων που βγήκε στη φόρα με αυτή την ανθρωποφαγία και ξαφνικά λέμε και γράφουμε πράγματα για τον άλλον χωρίς να τον ξέρουμε και αυτή η δικτατορία των social media, μου δημιούργησε εμετό. Όλα έγιναν σε ένα σημείο ψυχικής κάθαρσης, αισθάνομαι αναγεννημένος και αναζωογονημένος» πρόσθεσε.

«Προέχει να είμαι άνθρωπος και όχι ηθοποιός»

Ο Παύλος Χαϊκάλης εξήγησε επίσης πως: «Δεν με ενόχλησε που βγήκαν και με σχολίασαν, αλλά που 40 χρόνια μιλάω γι’ αυτά τα θέματα και ξαφνικά σε μία νύχτα έσβησαν όλα. Μπήκα σε ένα δίλημμα για το αν πρέπει να απαντήσω. Πήγα να απαντήσω σε κάποια πράγματα, είδα ότι ξαφνικά άλλα θέλουν, άλλα λες, άλλα ακούν, άλλα καταλαβαίνουν, άλλα μπαίνουν στην σφαίρα της νόησης των ανθρώπων.

Και λέω «Ευχαριστώ πάρα πολύ δεν θα συνεχίσω να το παίξω το παιχνίδι σας, σηκώνομαι και φεύγω, βρίσκω την ηρεμία μου». Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι, αισθάνομαι άνθρωπος, παραμένω άνθρωπος, ατενίζω τους ανθρώπους, τους κοιτάω στα μάτια, συνεχίζω να παραμένω όπως ήμουν».

«Δεν μου λείπει η υποκριτική. Προέχει να είμαι άνθρωπος και όχι ηθοποιός» τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ