Σάλμα Χάγιεκ: Πώς την αποκάλεσε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η Σάλμα Χάγιεκ μίλησε για τις άσχημες εμπειρίες που βίωσε κοντά στον Χάρβεϊ Γουάινστιν σε συνέντευξή της στον Guardian. Η Μεξικανή σουπερστάρ περιέγραψε πώς έτρεμε όταν ο πρώην ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ την έπαιρνε τηλέφωνο και την έβριζε για την εμφάνισή της στην Οσκαρική ταινία “Φρίντα”.

Η 55χρονη, σήμερα, Σάλμα Χάγιεκ, που έχει μιλήσει και στο παρελθόν για τη σεξουαλική παρενόχληση και τις ανήθικες προτάσεις από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, είπε ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων της βιογραφικής ταινίας του 2002, ο ισχυρός παραγωγός της έκανε bullying.

Η σταρ τόνισε ότι αντιμετώπισε ως κάτι φυσιολογικό τον εκφοβισμό του, σαν έναν τρόπο για να τον διαχειριστεί.

“Σε ένα βαθμό το έκανα. Και αισθανόμουν καλά όταν με εκφόβιζε. Εντάξει, έτρεμα μετά και πράγματι όλο αυτό με κατέθλιβε αλλά υπήρχε μία καρτουνίστικη πτυχή στο όλο θέμα. Με έπαιρνε τηλέφωνο όταν κάναμε τη Φρίντα και ούρλιαζε: “Γιατί έχεις ένα φρύδι και μουστάκι; Δεν σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη!”.

Και του απαντούσε: “Μα δεν είδες ποτέ φωτογραφία της Φρίντα Κάλο;” Ο Γουάινστιν δεν είναι ο μόνος άνδρας που εφησυχάζει ξέροντας ότι μπορεί να καταστρέψει γυναίκες” σημείωσε η Σάλμα Χάγιεκ και πρόσθεσε ότι ο Γουάινστιν δεν της επιτέθηκε ποτέ γιατί τον φόβιζε η ήρεμη δύναμή της, κατά την άποψή της.

Το 2017 είχε γράψει σε ανοικτή επιστολή της στους New York Times ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν την απείλησε ότι θα έβαζε στο ντουλάπι τη Φρίντα αν δεν δεχόταν να γυρίσει μία λεσβιακή σκηνή σεξ, κάτι που η Σάλμα Χάγιεκ δέχθηκε προκειμένου να δει την ταινία των ονείρων της να βγαίνει στους κινηματογράφους. Γι’ αυτόν τον ρόλο ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου.

Όπως είχε γράψει στο άρθρο της: “Μου είπε ότι το μόνο πράγμα που είχα ως προσόν ήταν το σεξ απίλ μου και πως δεν υπήρχε καθόλου στην ταινία. Οπότε μου είπε ότι θα τη σταματήσει επειδή κανείς δεν θα ήθελε να με δει σ’ αυτόν τον ρόλο”.

Τότε, της είπε ότι έπρεπε να βάλουν μία ερωτική σκηνή ώστε η ταινία να βγει τελικά στους κινηματογράφους.

“Έφθασα στο γύρισμα για να κάνουμε τη σκηνή που υποτίθεται θα έσωζε την ταινία. Και για πρώτη και τελευταία φορά στην καριέρα μου κατέρρευσα. Το σώμα μου άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα, η ανάσα μου κόπηκε και άρχισα να κλαίω και να κλαίω.

Ήταν αδύνατο να σταματήσω, λες και ξερνούσα δάκρυα. Δεν ήταν επειδή θα ήμουν γυμνή με μια άλλη γυναίκα, αλλά επειδή θα ήμουν γυμνή μαζί της εξαιτίας του Χάρβεϊ Γουάινστιν. Αλλά δεν μπορούσα να τους το πω τότε”, ανέφερε η Σάλμα Σάγιεκ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ