Όταν η μεγάλη αντίζηλος της Marilyn Monroe ανέβηκε στην Ακρόπολη – ΦΩΤΟ

H Marilyn Monroe ήταν η αυθεντική εκρηκτική ξανθιά σταρ του Hollywood, με το πλατινέ μαλλί που έδινε μεγαλύτερη λάμψη στην ασημόχρωμη μεγάλη οθόνη!

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Η Monroe καθιερώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Αμέσως μετά έσκασε ένα κύμα από ξανθιές, επίσης όμορφες και εντυπωσιακές ξανθιές, όπως η Mamie Van Doren, η Anita Ekberg και η Kim Novak. Και στη συνέχεια, εκεί κάπου στο 1956, έκανε την εμφάνισή της στο Hollywood η γεννημένη στην Pennsylvania, σούπερ καυτή και εντυπωσιακή Jayne Mansfield, που υπέγραψε συμβόλαιο με την 20th Century Fox.

Τότε το στούντιο, του οποίου πρόεδρος ήταν ο δικός μας ο Σπύρος Σκούρας, από το Σκουροχώρι της Πελοποννήσου, ήθελε να βρει ένα άλλο σεξ-σύμπολ, ως  αντικαταστάτρια της Marilyn Monroe. Η Mansfield όμως είχε άλλες σκέψεις και δεν έβλεπε τον εαυτό της ως απλός κλώνος της Marilyn. Οι δύο γυναίκες δεν γνωρίστηκαν ποτέ, αλλά εκ των πραγμάτων ήσαν ανταγωνίστριες.

Η Jayne, της οποίας το πραγματικό όνομα ήταν Vera Jayne Palmer και η οποία ξεκίνησε ως playmate του περιοδικού Playboy, έκανε τρεις γάμους. Το επίθετό της το πήρε από τον πρώτο της σύζυγο Paul Mansfield, ο οποίος ασχολείτο επαγγελματικά με τις δημόσιες σχέσεις. Λέγεται ότι ανάμεσα στις σχέσεις της ήταν και με τους Robert και John F. Kennedy. Πέθανε δυστυχώς πολύ νέα, σε ηλικία 34 ετών, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Νέα Ορλεάνη.

Αν βλέπετε τη σειρά “Νόμος και Τάξη” τότε σίγουρα ξέρετε και την πρωταγωνίστρια Mariska Hargitay, που είναι η μικρή κόρη της Jayne Mansfield και η οποία όταν πέθανε η μητέρα της ήταν μόλις 3,5 ετών και μάλιστα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, που συγκρούστηκε με ένα τρακτέρ, μαζί με άλλα δύο αδέλφια της.

Το 1962 ο Σπύρος Σκούρας της 20th Century Fox στήνει μία παραγωγή με την Jayne Mansfield, που θα είχε γυρίσματα και στην Αθήνα. Η ταινία λεγόταν “It Happened In Athens” και είχε για θέμα την ιστορία του Σπύρου Λούη. Στο φιλμ συμπρωταγωνιστούσαν από ελληνικής πλευράς οι Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Μινάρδος, Τίτος Βανδής κ.ά. Η μουσική ήταν του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά η ταινία δεν γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία. Παρακάτω θα βρείτε το βίντεο με ολόκληρη την ταινία και ελληνικούς υπότιτλους.

Και βέβαια, κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Ελλάδα, η Jayne Mansfield, ως “θεά” που ήταν, δεν παρέλειψε να επισκευτεί την Ακρόπολη και να τραβήξει μερικές χολυγουντιανού τύπου ποζαριστές φωτογραφίες. Άλλωστε όταν η Mansfield είχε βρεθεί νωρίτερα στο Λούβρο στο Παρίσι, είχε φωτογραφηθεί και με την Αφροδίτη της Μήλου.

Ιστορική έχει μείνει εκείνη η φωτογραφία από ένα δείπνο όπου βρέθηκαν δίπλα-δίπλα η Sofia Lauren με την Jayne Mansfield, όπου έχει μείνει αξέχαστο όλο νόημα βλέμμα της πρώτης στο βαθύτατο ντεκολτέ της δεύτερης.

Μην χάσετε το πρώτο βίντεο παρακάτω, όπου στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, ο Ronald Reagan καλεί την Jayne Mansfield πάνω στη σκηνή για να παραδώσει ένα βραβείο, η οποία το ανακοινώνει όλο χάρη και νάζι, όπως έκανε και η Marilyn Monroe και τελικά ανεβαίνει να το παραλάβει ο κοντούλης αλλά εξαίρετος κωμικός Mickey Rooney, ο οποίος έφθανε ακριβώς μέχρι το βαθύτατο ντεκολτέ της, οπότε και έριξε την ατάκα που έμεινε στην ιστορία… “Ποιός θέλει να είναι ψηλός;”.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ