Οι δηλώσεις των καλλιτεχνών για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Πολλοί καλλιτέχνες, όπως είναι φυσικό, έσπευσαν να εκφράσουν τα συναισθήματα και τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Δηλώσεις έκαναν είτε μέσω εκπροσώπου, είτε στα κοινωνικά δίκτυα.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Rolling Stones : “Οι Rolling Stones εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήρια τους στη Βασιλική οικογένεια για τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας, της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία ήταν σταθερή παρουσία στη ζωή τους όπως και σε αμέτρητες άλλες”.

Mick Jagger : “Για όλη μου τη ζωή η Αυτού Μεγαλειότητα, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν πάντα εκεί. Στην παιδική μου ηλικία θυμάμαι ότι έβλεπα τα highlights του γάμου της στην τηλεόραση. Τη θυμάμαι σαν μια όμορφη κοπέλα αλλά και ως πολύ αγαπημένη γιαγιά του έθνους. Τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου για τη βασιλική οικογένεια”.

Paul McCartney

Paul McCartney : “Ο Θεός να ευλογεί τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη. Να ζήσει ο βασιλιάς!”.

Joe Elliott των Def Leppard : “Αξιοπρέπεια. Αν έχει βρεθεί ποτέ μια λέξη για να περιγράψει αυτή την υπέροχη κυρία και μονάρχη, είναι η αξιοπρέπεια. Δεν θα ξαναδούμε κάτι σαν αυτό. Έχει περάσει εποχές με καλή χάρη και προσφέροντας υπηρεσία στη χώρα της, που αντίστοιχη δεν υπάρχει πουθενά και από κανέναν. Σας ευχαριστώ Μεγαλειοτάτη για μια ζωή με υπέροχες αναμνήσεις και ηγεσία”.

Royal Albert Hall : “Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας. Ήταν πραγματικά τιμή μας που η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν η προστάτιδα μας. Όλοι στo Hall θα νιώσουν έντονα την απουσία της”.

Helen Mirren : “Πενθώ μαζί με την υπόλοιπη χώρα μου, τον θάνατο μιας μεγάλης Βασίλισσας. Είμαι περήφανη που αποκαλώ τον εαυτό μου της Ελισαβετιανής εποχής. Αν υπήρχε ένας ορισμός της ευγένειας, η Elizabeth Windsor ήταν εκείνη που τον ενσάρκωσε”.

Ozzy Osbourne : “Θρηνώ μαζί με τη χώρα μου τον θάνατο της καλύτερης Βασίλισσας μας. Με βαριά καρδιά λέω ότι είναι αδιανόητη η εικόνα της Αγγλίας χωρίς τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β'”.

Elton John

Elton John : “Μαζί με το υπόλοιπο έθνος, είμαι βαθιά λυπημένος που άκουσα την είδηση του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ. Ήταν μια εμπνευσμένη παρουσία και οδήγησε τη χώρα μέσα από μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο σκοτεινές στιγμές μας με χάρη, ευπρέπεια και μια γνήσια ζεστασιά. Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα και θα μου λείψει πολύ”.

Daniel Craig : “Λυπήθηκα, όπως τόσοι πολλοί, με τα σημερινά νέα και οι σκέψεις μου είναι με τη Βασιλική Οικογένεια, αυτούς που αγάπησε και όλους εκείνους που την αγάπησαν. Αφήνει μια ασύγκριτη κληρονομιά και θα μας λείψει πολύ”.

Tom Jones : “Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν μια συνεχής παρουσία και έμπνευση σε όλη μου τη ζωή. Ήταν μια καθησυχαστική δύναμη σε δύσκολες στιγμές, η αφοσίωσή της ήταν άψογη και η δέσμευσή της στο καθήκον ασυναγώνιστη. Είναι τιμή και ευλογία που βίωσα τη βασιλεία της”.

Leona Lewis : “Είμαστε τόσο λυπημένοι για την απώλεια της Βασίλισσας μας. Πάνω από όλα ήταν μητέρα και υπέροχη γιαγιά. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια”.

Andrew Lloyd Webber : “Για όλη μου τη ζωή, η Βασίλισσα ήταν η σταθερή άγκυρα όχι μόνο της Βρετανίας και της αγαπημένης της Κοινοπολιτείας, αλλά έμπνευση για ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της. Η κληρονομιά της θα μείνει στη μνήμη μας ως ανιδιοτελής φάρος για την αγάπη, την κατανόηση και τον εορτασμό των συνανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τη φυλή ή την πίστη τους. Η Madeleine και εγώ είμαστε βαθιά λυπημένοι από αυτά τα νέα και οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας”.

Yoko Ono : “Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια στη Βασιλική οικογένεια μετά τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας, Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Mια δυνατή και ισχυρή γυναίκα της οποίας τα εβδομήντα χρόνια βασιλείας που υπηρετήθηκε ήταν με ακεραιότητα, αξιοπρέπεια, χάρη και συμπόνια. Με αγάπη Yoko και Sean Ono Lennon”.

Kylie Minogue : “Τις περιπτώσεις που είχα την τιμή να παρευρίσκομαι με την παρουσία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η ενέργεια, η συμπόνια και η αύρα της είχαν μια μοναδική λαμπρότητα. Ήμουν και είμαι, με δέος γιε εκείνην”.

Andrea Bocelli : “Ήταν προνόμιο που είχα την ευκαιρία να τραγουδήσω για την Αυτή Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, σε αρκετές περιπτώσεις. Λυπάμαι βαθιά που ακούω για τον θάνατό της. Χάσαμε μια από τις βασικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας: μια εξαιρετική γυναίκα, έναν χαρισματικό ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας”.

Duran Duran : “Η Αυτής Μεγαλειότητα η Βασίλισσα έχει ηγηθεί του Ηνωμένου Βασιλείου για περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Βρετανό μονάρχη. Αφιέρωσε τη ζωή της στους ανθρώπους και έδωσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα στον κόσμο σε όλη τη διάρκεια της βασιλείας της. Έχει δει αλλαγές που είναι πέρα από αυτό που μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας. Έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις τις οποίες έχει αντιμετωπίσει ξανά και ξανά. Η ζωή της ήταν αξιοσημείωτη από πολλές απόψεις. Θα μας λείψει σε όλους και είμαστε ευγνώμονες για την απίστευτη υπηρεσία που προσέφερε στον λαό της Μεγάλης Βρετανίας και στις χώρες της Κοινοπολιτείας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη βασιλική οικογένεια. Ο θάνατός της ολοκληρώνει ένα μακρύ και μοναδικό κεφάλαιο στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και του κόσμου”.

Janet Jackson : “Είθε να αναπαυθείτε εν ειρήνη Βασίλισσα”.

Βασίλισσα Ελισάβετ Βασίλισσα Ελισάβετ Βασίλισσα Ελισάβετ Βασίλισσα Ελισάβετ Madonna Βασίλισσα Ελισάβετ Jennifer Lopez Βασίλισσα Ελισάβετ Lady Gaga Βασίλισσα Ελισάβετ Βασίλισσα Ελισάβετ Rob Steward Βασίλισσα Ελισάβετ

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ