Οι 10 σημαντικότεροι δίσκοι της country μουσικής

H μουσική country, η οποία ονομάζεται και “country and western”, είναι ένα πολύ δημοφιλές είδος μουσικής στην Αμερική αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, το οποίο προέρχεται από τα blues και διάφορες κατηγορίες εκκλησιαστικής μουσικής, όπως είναι τα gospel του νότου, τα spirituals, η αμερικάνικη folk σκηνή και η καουμπόικη μουσική ή αλλιώς western.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Στην υπερκατηγορία της country μουσικής συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η μουσική από τα Απαλάχια Όρη, η Cajun και η Creole, που είναι οι μουσικές από την Louisiana, τα ιδιαίτερα στυλ του New Mexico και του Texas και η Honky Tonk music, που είναι χορευτική μουσική που ξεπήδησε από συγκεκριμένα μπαρς. Στα είδη αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως ακουστικά μουσικά όργανα, όπως η ακουστική κιθάρα, το banjo, τα βιολιά και οι φυσαρμόνικες. Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που έχουν επηρεαστεί ή και έχουν τραγουδήσει και παίξει country μουσική, από τον Elvis Presley και τον Ray Charles μέχρι τους Dire Straits.

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα η λίστα με τα καλύτερα country άλμπουμς όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone. Παρακάτω θα βρείτε τα 10 κορυφαία εξ αυτών.

1. Dolly Parton – “Coat Of Many Colors” (1971)

2. Waylon Jennings – “Dreaming My Dreams” (1975)

3. Willie Nelson – “Red Headed Stranger” (1975)

4. Ray Charles – “Modern Sounds In Country And Western Music” (1962)

5. The Chicks – “Fly” (1999)

6. Lucinda Williams – “Car Wheels On A Gravel Road” (1998)

7. Merle Haggard – “Serving 190 Proof” (1979)

8. Shania Twain – “Come On Over” (1997)

9. Randy Travis – “Storms Of Life” (1986)

10. Taylor Swift – “Fearless” (2008)

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ