Οδυσσέας Ιωάννου για την σχέση με τις κόρες του: «Μην μου μιλάς σαν να γράφεις στίχους, μίλα μου κανονικά να καταλάβω»

Συνέντευξη στην εκπομπή του Τάσου Ιορδανίδη «Μπαμπά-δες» έδωσε ο Οδυσσέας Ιωάννου. Ο στιχουργός και συγγραφέας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μίλησε για την σχέση του με τις δύο κόρες του και εξήγησε τον λόγο που δεν θα ήθελε να κάνει γιο.

«Δεν θα ήθελα να έχω γιο, αν είχα πέντε παιδιά θα ήθελα και τα πέντε να είναι κορίτσια. Σίγουρα κάτι θα ακουστεί πάρα πολύ άσχημο, δεν αντέχω καθόλου στα αγόρια την ηλικία 13-17. Θυμάμαι και τον εαυτό μου, δεν τον άντεχα καθόλου. Είμαστε πάρα πολύ αστείοι, ειδικά όταν θέλουμε να ρίξουμε ένα κοριτσάκι.

Ο άλλος κάνει ποδήλατο χωρίς χέρια για να ρίξει ένα κοριτσάκι. Τρώει τα μούτρα του, σπάει τα χέρια του και μετά πάει και το κάνει πάλι. Και του λες «Να σου πω, έλα εδώ, κανένας ποτέ δεν έριξε ένα κοριτσάκι γιατί έκανε ποδήλατο χωρίς χέρια. Πίστεψέ με, μην το κάνεις στον εαυτό σου αυτό».

Ή όταν μεγαλώνουν οδηγούν πάρα πολύ νευρικά, αυτό με τσαντίζει πάρα πολύ, με θυμώνει. Πιστεύει ότι άμα καρφώσει την ταχύτητα και οδηγήσει νευρικά το κορίτσι δίπλα του θα πει «Πω πω! Τι είναι αυτός;». Θέλω να του πω «Έλα δω, ποτέ δεν έχει γίνει αυτό και είναι και επικίνδυνο, μην το κάνεις! Και για σένα και για το κοριτσάκι». Λατρεύω τα κορίτσια» είπε ο Οδυσσέας Ιωάννου εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο δεν θα ήθελε να έχει γιο.

«Δεν αισθάνομαι επαρκής σε τέτοια θέματα»

Στη συνέχεια ο στιχουργός και συγγραφέας ανέφερε ότι: «Στις κόρες μου δεν θα έδινα συμβουλές για το πώς να ρίξουν ένα αγόρι, θα το άφηνα στην μαμά πιο πολύ αυτό το θέμα. Παρ’ όλο που θέλω να μου μιλάνε γι’ αυτά, με ντρέπονται, δεν μου τα λένε, τα λένε πιο πολύ στη μαμά τους. Δεν αισθάνομαι επαρκής σε τέτοια θέματα.

Είναι δυο ποτάμια τα οποία κυλάνε και εγώ τα χαζεύω. Αν πιστέψεις ότι στα ποτάμια αυτά μπορείς να αλλάξεις τη ροή, είσαι χαζός. Άντε να βάλω τα χεράκια μου λίγο, το νερό θα περάσει έτσι και αλλιώς. Τα παιδιά κυλάνε, τα χαζεύεις να μεγαλώνουν, τα καμαρώνεις, πιστεύουμε ότι η παρέμβασή μας είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτή που πραγματικά είναι, είναι πολύ μικρότερη τελικά και χαζεύω ένα ποτάμι να κυλάει».

Ακόμα, ο Οδυσσέας Ιωάννου μοιράστηκε μία προσωπική του ιστορία με την μικρή του κόρη: «Έχω τη μικρή, αυτό μου έχει μείνει και το λέω για πρώτη φορά, η οποία… Η απόλυτη γείωση, που την αγάπησα παραπάνω εκείνη την ημέρα, που είχε στο σχολείο ένα πρόβλημα με τα παιδιά. Και πάω εγώ να της εξηγήσω, όσο μπορούσα «Πώς να είσαι με τους φίλους της, πως είναι οι άνθρωποι, τα συναισθήματά σου» και γυρνάει και μου λέει «Άκου να σου πω, μην μου μιλάς σαν να γράφεις στίχους, μίλα μου σαν άνθρωπος κανονικά να καταλάβω». Ήταν η απόλυτη γείωση, το οποίο το χάρηκα εξαιρετικά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ