Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ συνάντησαν επιζώντες της επίθεσης στο Μπόντι

Μαρκλ

Η Δούκισσα του Σάσεξ συνάντησε εθελοντές πρώτους διασώστες από το Bondi Surf Bathers' Life Saving Club Φωτογραφία: Reuters

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ μίλησαν με επιζώντες και μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης από την επίθεση στην παραλία Μπόντι, κατά την τέταρτη ημέρα της επίσκεψής τους στην Αυστραλία.

Εθελοντές ναυαγοσώστες και μέλη της κοινότητας συνάντησαν το ζευγάρι στην παραλία του Σίδνεϊ, όπου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν σε μια εκδήλωση για τη Χανουκά τον Δεκέμβριο.

Το ζευγάρι επισκέπτεται πόλεις της ανατολικής Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων της Καμπέρα και της Μελβούρνης.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν έφτασαν στο Bondi Surf Bathers’ Life Saving Club το πρωί της Παρασκευής, όπου μίλησαν με την Τζέσικα Τσάπνικ Καν και τον Έλον Ζίζερ, οι οποίοι επέζησαν από τους πυροβολισμούς προστατεύοντας παράλληλα τα παιδιά τους.

Οι ναυαγοσώστες του Bondi, οι οποίοι χαιρετίστηκαν ως ήρωες για την προστασία του κοινού κατά τη διάρκεια της επίθεσης, συνάντησαν επίσης το ζευγάρι.

Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Εβραϊκού Μουσείου του Σίδνεϊ, το οποίο εγκαινιάζει έκθεση αφιερωμένη στην επίθεση, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν ως «πραγματικά ξεχωριστή».

Το 2018, ο πρίγκιπας Χάρι ανακοίνωσε ότι η Αυστραλία θα φιλοξενούσε τους Αγώνες Invictus κατά τη διάρκεια της βασιλικής του περιοδείας, έναν διαγωνισμό που ίδρυσε το 2014 για τραυματίες βετεράνους στρατιωτικούς.

Είναι το πρώτο ταξίδι του ζευγαριού στην Αυστραλία από την περιοδεία του 2018. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν είναι πλέον μέλη της βασιλικής οικογένειας που εργάζονται ως μέλη της βασιλικής οικογένειας και επισκέφθηκαν τη χώρα ιδιωτικά.